eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 14: gGoalkeeper coach Zsolt Petry of Hertha BSC during a training session on September 14, 2020 in Berlin, Germany. (Photo of City-Press via Getty Images)
Nyitókép: City-Press/Getty Images

A Hertha már békülne Petry Zsolttal, de neki fontosabb az igaza

A német futballklub peren kívül szeretett volna megegyezni a Magyar Nemzetben tett nyilatkozata miatt menesztett magyar kapusedzővel.

A Hertha BSC még áprilisban nem sportszakmai okok miatt küldte el az akkori kapusedzőjét, hanem mert a nyilatkozata „nem összeegyeztethető a Hertha értékeivel”. Petry Zsolt komoly vihart kavaró interjút adott a Magyar Nemzetnek, többek között arról beszélt, nem mindenben ért egyet Gulácsi Péter közösségi oldalán közzétett posztjával, amelyben az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa kiállt a szivárványcsaládok mellett.

A Hertha közleményt adott ki, amely szerint elkötelezett az olyan értékek mellett mint a sokszínűség és a tolerancia. Ezek a klub szerint nem voltak megtalálhatók a nyilatkozatában, amelyet nyilvánosan, a berliniek alkalmazottjaként tett, ezért közölték, megválnak tőle.

"Meglehet, diplomatikusabban kellett volna fogalmaznom, de a véleményem nem változott – mondta a Blikknek a 38-szoros korábbi magyar válogatott kapus. – Nem tekerném vissza az idő kerekét, mert azt gondolom, hogy 2021-ben, Európában a véleménynyilvánítás szabadsága engem ugyanúgy megillet, mint bárki mást. Még akkor is, ha ez nem tetszik mindenkinek."

A kapusedző nem írta alá a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, beperelte az egyesületet. A békéltető tárgyalások sem vezettek eredményre, így a munkaügyi bíróságon folytatják a felek.

"Elsősorban nem az anyagi haszonszerzés a célom, a pénznél is fontosabb, hogy kimondják az igazamat, jogorvoslást kapjak, az erkölcsi renomém helyreálljon"

– mondta Petry Zsolt, és elárulta, a Hertha már egyezkedett volna vele, de a kínált összeg csak töredéke volt annak, ami járna. Szeretné az ügyet hamar lezárni, mert addig dolgozni sem tud.

A német Bild című lap szerint a berlini munkaügyi bíróság előtt a békéltető tárgyaláson Petry közölte, szeretne a berlini klub alkalmazottja maradni, mire Johan-Michel Menke, a klub jogásza kijelentette, nincs visszaút a Herthához.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×