eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ronald Koeman, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FC Barcelona új, holland vezetőedzője a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Koeman: néha tudni kell megszenvedni a győzelemért

A Barcelona holland vezetőedzője képesnek tartja csapatát arra, hogy a La Ligából hátralévő kilenc meccsét egyformán megnyerje.

A Barcelona a 29. forduló hétfői mérkőzésén hajrágóllal 1-0-ra legyőzte otthon a Valladolidot. Ronald Koeman kiemelte: ezúttal nem voltak kellően frissek, amit szerinte a válogatott szünet okozott. Hozzátette: ha ismét korábbi teljesítményükre lesznek képesek, akkor meg tudják nyerni az összes mérkőzésüket a bajnoki idényben.

"A hétfői találkozónk azonban emlékeztetett minket arra, hogy mindig a legjobb játékunkat kell nyújtanunk, és végig koncentráltnak kell maradnunk a meccseken. Nem kezdtünk jól, de a második félidőre feljavultunk. Változtattunk a taktikán, és volt néhány cserénk, ami után már sokkal jobban játszottunk" - mondta.

A Valladolid elleni meccsen a szerencsével sem álltak hadilábon a katalánok: a vendégeknek volt kapufájuk, Jordi Alba tizenhatoson belüli kezezését nem ítélték szabálytalannak, illetve 11 perccel a vége előtt, még gól nélküli állásnál emberelőnybe kerültek. Koeman szerint értékelendő, hogy végig bíztak a három pont megszerzésében, és tettek is azért.

"Nem voltunk a topon, de néha tudni kell megszenvedni a győzelemért. Végül megérdemelten nyertünk" - nyilatkozta. Kiemelte: fontos volt, hogy egy pontra megközelítsék az éllovas Atlético Madridot - amely vasárnap 1-0-ra kikapott a Sevilla otthonában -, és visszaelőzzék a Real Madridot, illetve megőrizzék a címvédővel szembeni kétpontos előnyüket. A holland tréner szerint

a bajnokság döntő szakaszában vannak, és az aranyéremért zajló versengés végig izgalmas marad.

A Barcelona legközelebb szombaton, a tabellán harmadik Real Madridnál vendégeskedik a La Ligában, és amennyiben megnyeri az idegenbeli El Clásicót, úgy legalább egy napra kétpontos előnnyel biztosan a tabella élére ugrik, mert az Atlético csak vasárnap látogat a Betishez.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×