eur:
394.02
usd:
368.66
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Varga Kevin és az andorrai Marc Vales a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Andorra-Magyarország mérkőzésen Andorra La Vellában 2021. március 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Újabb háromgólos idegenbeli győzelem a vb-selejtezőkön

A magyar labdarúgó-válogatott 4-1-es győzelmet aratott Andorra ellen idegenben, világbajnoki selejtezőn. Marco Rossi csapatának góljait Fiola Attila, Gazdag Dániel, Kleinheisler László és Négo Loic szerezte. A hazaiak az utolsó percben büntetőből szépítettek.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt lejjebb visszaolvashatják.

A magyarok, akik immár kilenc tétmérkőzés óta veretlenek, az első félidő hosszabbításában Fiola Attila fejesével szereztek vezetést, a második játékrész elején pedig Gazdag Dániel és Kleinheisler László találata eldöntötte az összecsapást. Az utolsó magyar gólt Nego Loic szerezte a 90. percben, a végeredményt pedig a hosszabbításban Marc Pujol állította be büntetőből.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben. A vb-selejtezők szeptember eleji folytatását a százszázalékos teljesítménnyel éllovas angolok mögött második helyen várja a magyar csapat.

Az angolok nyerték a rangadót a magyarok csoportjában

Válogatottjuk 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot.

A szigetországiak büntetőből kerültek előnybe, a lengyelek a második félidőben egyenlítettek, a három pontot eldöntő találatot pedig Harry Maguire szerezte a 85. percben. Anglia így százszázalékosan vezeti a hatost a hétpontos magyarok előtt.

A csoport harmadik mérkőzésén az albánok kétgólos győzelmet arattak San Marinóban, a vendégek második találatát a ferencvárosi Myrto Uzuni szerezte.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

Élő tudósításunk az Andorra-Magyarország mérkőzésről

Az összeállítások: Andorra: Josep Gómes – M. San Nicolás, Llovera, Emil García, Alavedra – Alex Martínez, M. Vieira, Vales, Cervós – R. Fernandez, Aláez. Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Lovrencsics G., Kleinheisler, Nagy Á., Kalmár Zs., Hangya – Nikolics, Szalai Á.

A mérkőzést műfüvön rendezik.

Az első hat percben az andorraiak birtokolták többet a labdát, a frászt hozta a magyarokra Dibusz bizonytalankodása az ötösön belül, egy csatárral a nyakán. A magyar csapat megilletődötten játszik.

Lovrencsics beadása után Emili García éppen csak kifejelte a labdát Szalai Ádám elől.

A 25. percben Kleinheisler került lövőhelyzetbe, de nem találta el a kaput.

Kényszerű csere, Kalmár Zsolt megsérült. Gazdag Dániel állt a helyére.

A 33. percben Nagy Ádám sárga lapot kapott, ezért kihagyja a következő vb-selejtezőt.

Nem agresszíven, kifejezetten durván futballozik az andorrai csapat.

A magyar csapat fokozta a nyomást az első félidő végén, Szalai Ádám lövőhelyzetbe került, de lövését blokkolták. Az első félidő rövid hosszabbításában Gazdag Dániel szöglete átszállt a túloldalra, Nikolics Nemanja visszaemelte a labdát, Fiola Attila pedig öt méterről, a védőket túlugorva vezetést szerzett. Andorra–Magyarország 0-1.

A második félidő elején Lovrencsics beadását követően Gazdag a kapu mellé fejelte a labdát.

Az 52. percben Nikolics beadása után Gazdag Dániel, védőjét túlugorva, közelről a kapuba fejelte a labdát. Andorra–Magyarország 0-2.

A 58. percben Nagy Ádám felívelését Szalai Ádám becsúsztatta a tizenhatoso belülre, Kleinheisler László pedig kilépve a védők közül, 5 méterről a jobb alsó sarokba passzolt. Andorra–Magyarország 0-3.

Cserélt mindkét csapat, a magyaroknál Nagy Ádám és Nikolics helyére Sigér Dávid és Varga Roland állt.

A 68. percben utóbbi 17 méteres szabadrúgását Gomes vetődve védte.

A 75. percben Kleinheisler 16 méteres lövése majdnembefért a sarokba, de csak majdnem.

Az utolsó két csere mára a magyar csapatban, Lovrencsics és Kleinheisler ment le, Varga Kevin és Nego Loic állt be.

A 89. percben Varga Roland 18 méteres szabadrúgása a bal kapufáról kipattant, Szalai Attiláról Nego elé került a labda, aki közelről az üres kapuba lőtt. Andorra–Magyarország 0-4.

A 92. percben Hangya kezezése miatt tizenegyest kaptak az andorraiak, Pujol belőtte. Andorra–Magyarország 1-4.

Vége a mérkőzésnek.

Andorra–Magyarország 1-4. A csoport további mérkőzésein: Anglia–Lengyelország 2-1, San Marino–Andorra 0-2.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×