eur:
394.53
usd:
363.18
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Borussia Mönchengladbach - Manchester City mérkőzés előtt Budapesten, a Puskás Arénában 2021. február 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Pep Guardiola üzenetben köszöntette a 110 éves budapesti klubot – videó

Az edzőként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Pep Guardiola a Barcelona-legenda Kubala Lászlót is megemlítette üzenetében.

Az edzőként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Josep Guardiola is köszöntötte a megalapításának 110. évfordulóját ünneplő Vasast.

A klub tájékoztatása szerint a spanyol futballtréner videoüzenetében kiemelte, hogy nevelőegyesületének, a Barcelonának az egyik legfontosabb játékosa volt Kubala László, aki az angyalföldieket is erősítette, és része a Vasas "szép és hosszú történelmének".

A klub 1911. március 16-i megalapításának az előzménye az volt, hogy egy felhívás jelent meg a Vas- és Fémmunkások Lapjában: "Mindazon vas- és fémmunkás szaktársak, akik a sport és testedzés iránt érdeklődnek és hajlandók egy vasmunkás sportklub alapításában részt venni, kéretnek, hogy 1911. év február hó 24-én, pénteken este 8 órakor, a szövetség házának I. emeleti olvasótermében megjelenni szíveskedjenek."

Az azóta eltelt 11 évtizedben a Vasas sportolói 50 olimpiai, 55 világ-, 62 Európa-bajnoki és egy paralimpiai aranyérmet nyertek.

"Nagy hálával tartozunk mindazoknak, akik bármilyen szerepkörben bármit tettek azért az elmúlt száztíz évben, hogy a Vasas a magyar sport meghatározó szereplőjévé váljon" – mondta Markovits László, aki 2002 óta irányítja elnökként a Vasas Sport Clubot. "A múlt év elején még azt terveztük, hogy – a stadionavató mintájára – nagy összejövetelt tartunk az Illovszky Stadionban, ahol kötetlenül, sokszínű programok mellett ünnepelhetett volna együtt a Vasas család. A járványhelyzet ezt nyilvánvalóan nem engedte meg, így az online térben próbáltuk minél emlékezetesebbé tenni ezt az alkalmat. A Vasas család videó-összeállításban fújta el szimbolikusan a száztíz születésnapi gyertyát, az pedig a hab ezen a bizonyos tortán, hogy Pep Guardiolától is kaptunk egy nagyon személyes köszöntő üzenetet" – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×