eur:
389.5
usd:
361.65
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A veszprémi Kent Robin Tönnesen (b) és Thiagus dos Santos a spanyol csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében az A csoportban játszott Telekom Veszprém - Barcelona mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 9-én. A magyar csapat 29-26-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Ismét Veszprémből igazol a Szeged

Négy év után vált csapatot a norvég átlövő.

Kent Robin Tönnesen világbajnoki ezüstérmes norvég játékos a Telekom Veszprémtől a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához igazol. A két magyar klub a honlapján egyformán megerősítette, hogy a játékos négy szezon után elhagyja a veszprémieket és Szegedre költözik.

A veszprémiek a weboldalukon felidézték, hogy Tönnesennel tavaly 1+1 évre szóló új szerződést kötöttek, és március 31-ig volt lehetőség közös megegyezéssel meghosszabbítani azt.

"A világban kialakult pandémiás helyzet klubunkra is nagy nyomást helyez, aminek következtében különösen mérlegelnünk kell a következő évi keretünk létszámát.

Mivel Kent pozíciójára két, érvényes szerződéssel bíró játékos is van a következő szezonra, ezért a klub vezetése és a játékos közös megegyezéssel arra jutott, hogy nem gördítünk akadályt távozása elé"

– áll a honlapon.

A Veszprémmel magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes átlövő korábban a svéd IK Sävehof, majd a HSG Wetzlar és a Füchse Berlin játékosa is volt, Szegeden pedig a távozó cseh Stanislav Kaspareket váltja.

"A nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tönnesen is minket erősít majd. A jobbátlövővel 2023. június 30-ig szóló szerződést írtunk alá. A világbajnoki ezüstérmes játékos hatalmas tapasztalattal rendelkezik, biztos vagyok abban, hogy nagy erőssége lesz a csapatunknak" – nyilatkozta Kiss Bence, a Szeged cégvezetője.

A mostani szegedi keretből Mikler Roland, Mirko Alilovic és Borut Mackovsek is Veszprémből érkezett a riválishoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×