eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Barcelona, 2018. április 8.Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa ünnepli a Leganes elleni gólját a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. április 7-i mérkőzésén a  barcelonai Camp Nou Stadionban. A Barcelona 3-1-re győzött, mindhárom gólt Messi szerezte.(MTI/EPA/Alejandro Garcia)
Nyitókép: MTI/EPA/Alejandro Garcia

Lionel Messi történelmi rekordot vett a nevére, de a Cádizzal sem bírt el a Barcelona

Megszakadt az FC Barcelona győzelmi sorozata a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután a 24. fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a vendég Cádizzal.

A katalánok a hatszoros aranylabdás, az 506. bajokiján pályára lépő, ezzel Xavi Hernándezt a klub örökrangsorának élén megelőző Lionel Messi büntetőjével szereztek vezetést. Az argentin csatár a La Ligában 73. alkalommal lőhetett tizenegyest, ezzel Cristiano Ronaldót megelőzve ebben a tekintetben is az örökrangsor élére ugrott. Messi sorozatban a hatodik bajnokiján volt eredményes, ilyesmire legutóbb 2019 februárjában volt képes.

A vendégek végül a 89. percben egyenlítettek, ezzel megszakították a Barcelona hét mérkőzésből álló győzelmi sorozatát a La Ligában.

La Liga, 24. forduló

FC Barcelona-Cádiz 1-1 (1-0)

Real Valladolid-Real Madrid 0-1 (0-0)

Valencia-Celta Vigo 2-0 (0-0)

Atlético Madrid-Levante 0-2 (0-1)

Elche-Eibar 1-0 (1-0)

Real Betis-Getafe 1-0 (0-0)

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×