eur:
393.81
usd:
368.19
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Ryan Porteous, a skót Hibernian (b) és Erling Braut Haaland, a norvég Molde FK játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Molde - Hibernian visszavágó mérkőzésen a moldei Aker Stadionban 2018. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Svein Ove Ekornesvaag

Erling Haaland volt a nap hőse a BL-ben

Két meglepő eredménnyel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-sorozata: a Juventus 2-1-re kikapott Portóban, a Dortmund 3-2-re győzött Sevillában.

SEVILLA: A Dortmund kezdő tizenegyében szerepel a 17 éves és 233 napos Jude Bellingham. A BL egyenes kieséses szakaszában még soha nem játszott ilyen fiatal angol játékos.

PORTO: Nincs meglepetés a Juventus összeállításában, de Morata kimaradt, Kulusevski kezd Cristiano Ronaldo mellett.

PORTO: A 62. másodpercben ritkán született eddig gól a BL tavaszi szakaszaiban, s még ritkábban ekkora védelmi hibából. Bentancur rosszul passzolta hátra kapusa felé a labdát, az iráni Tarami közbeugrott és Szczesnyt megelőzve a kapuba lőtt. Porto–Juventus 1-0.

SEVILLA: Spanyolországban is van már gól, Suso lövése után Mat Hummelsen megpattant a labda, s a kapuba jutott. Sevilla–Borussia Dortmund 1-0.

PORTO. Újabb elpasszolt Juva-labda, Oliveira lőtt, De Ligt belevetődött a lövésbe. Porto–Juventus 1-0.

SEVILLA: Némileg váratlanul kiegyenlített a német csapat, a szíriai származású Dahoud óriási gólt rúgott 18 méterről. Sevilla–Borussia Dortmund 1-1.

SEVILLA: Megszerezte a vezetést a Borussia, Haaland belőtte a szezonbeli 24. mérkőzésén a 24. gólját. Sevilla–Borussia Dortmund 1-2.

PORTO. Kényszerűségből cserélt a Juve, Chiellini helyére Demiral állt be. Porto–Juventus 1-0.

SEVILLA: A Dortmund még szebbé tette az andalúziai estét, Haaland újabb gólt lőtt. Sevilla–Dortmund 1-3.

Félidő mindkét pályán.

PORTO: Hatvankét másodperc alatt született a Porto első gólja, az egy örökkévalóságnak tűnik ahhoz képest, hogy a második félidő 22. másodpercében gólt szerzett Marega. Porto–Juventus 2-0.

PORTO. Oliveira lövése okozot izgalmat, a másik oldalon a Juve eddigi legnagyobb helyzeténél Kulusevski beadása után a védő majdnem saját kapujába lőtte a labdát. Porto–Juventus 2-0.

SEVILLA. Lopetegui hármas cserével igyekszik felrázni a hazai csapatot. Sevilla–Dortmund 1-3.

PORTO. Nem izgalmas a meccs, de Corona megmozdulásáért érdemes megnézni. A kapunak háttal állva emelt, Szczesny nehezen védett. Porto–Juventus 2-0.

SEVILLA. Óscar kitűnő szabadrúgása után a labda a jobb kapufáról pattant ki. Nincs szeencséjük a spanyoloknak. Sevilla–Dortmund 1-3.

PORTO. Szépített a Juventus, s így rögtön más a helyzet a visszavágó előtt. Rabiot passzát Federico Chiesa értékesítette. Porto–Juventus 2-1.

SEVILLA. Luuk de Jong góljával faragott hátrányából a spanyol csapat, amelynek, úgy tűnik, megszakad győzelmi sorozata. Sevilla–Borussia Dortmund 2-3.

PORTO. Gyanus eset, de nincs büntető. A 94. percben Cristiano Ronaldo kaphatott volna tizenegyest. Porto–Juventus 2-1.

Vége a mérkőzéseknek: Sevilla–Borussia Dortmund 2-3, Porto–Juventus 2-1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×