eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Fucsovics Márton örül, miután 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6 arányban győzött a svájci Stan Wawrinka ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Melbourne-ben 2021. február 10-én.
Nyitókép: Jason O'Brien

Fucsovics Márton kalandjai Melbourne-től Budapestig

Hazaért az Ausztrál Openről a magyar teniszező, és úgy értékelt, mindent kijátszott magából.

Kalandos úton, de hétfőn hazaért Ausztráliából Fucsovics Márton. Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a harmadik fordulóig jutott, majd jött az újabb feladat: kijutni az épp lezárás alatt lévő Melbourne-ből. Az eredeti járatát szombaton törölték, a gép utasok nélkül indult vissza Dubajba, de végül hétfő délben mégis eljutott Budapestre.

Fucsovics újabb bravúros Grand Slam-szereplést tudott le Melbourne-ben, menet közben legyőzte a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát, méghozzá úgy, hogy a döntő tie breakben három meccslabdát hárított.

"A teljesítményem és az eredményességem szempontjából ez a három forduló azért egy visszajelzés arról, hogy hol tartok, hogy a felkészülésem hogy sikerült, és hogy mi az, amin még dolgoznunk kell. Nincs hiányérzetem a versennyel kapcsolatban, úgy érzem mindent kijátszottam magamból. Az első ponttól az utolsóig harcoltam, összességében pozitív élményekkel térek haza. A téli pihenő, illetve a tavalyi féléves kényszerszünet után jól esett újra úton lenni, hiányzott a versenyzés. Mindent egybevéve továbbra is az AusOpen marad az egyik kedvenc tornám" – mondta a magyar teniszező a molcsapat.hu-nak.

Két ötszettes mérkőzést vívott az első két fordulóban, a harmadik fordulóban így is Milos Raonic az első két szettet még szorossá tudta tenni, ám a fáradtság és a sérülés végül legyőzte.

"Raonic ellen nehéz a jó taktikát megtalálni, rövid labdamenetek vannak, amivel felörli az ellenfeleit, és ezt fejben sokáig kell bírni, nem mellesleg a szerdai mérkőzés után a csípőm is rendesen beállt. A játékfelfogásom és a taktikám szerintem rendben volt, így inkább az számított volna, hogy fitt legyek" – mondta.

Korábban kétszer játszott már Raoniccsal, mindkétszer füvön, ahol simán legyőzte.

"Valahol a harmadik játszma közepétől viszont kezdtem érezni a fáradtságot, kisebb sérüléseket és izomfájdalmat. Raonictól ezzel együtt nem szégyen kikapni. Megyünk tovább a csapatommal, a tapasztalatokat felhasználva készülünk a következő versenyre" – mondta határozottan Marci.

A Raonic elleni meccs előtt visszalépett a párostól, ahol Balázs Attila oldalán állt volna rajthoz, ezzel is segítve a regenerálódást, illetve a felkészülést a másnapi meccsre. "Nehéz döntés volt, persze, de visszatekintve sem tennék másképp" – ismerte el Fucsovics Márton.

Most nem sok pihenés jut, mert sűrű a versenynaptár. "Pár nap pihenés, aztán edzés, egyelőre március végéig van ATP-versenynaptár. Ezek közül az első Rotterdam, majd Doha, Dubai és Miami szerepel benne. A tervek szerint ezeken a versenyeken indulok. Rotterdamba alig két héten belül már utazom is, itt a jelenlegi állás szerint selejtezőt kell játszanom. Sok top játékos nevezett, nagyon erős lesz a mezőny" – zárta a gondolatait Marci.

Újra itthon ! Miközben Melbourneben lokálisan mindent bezártak, és a verseny is üres lelátók mellett zajlik tovább az...

Közzétette: Fucsovics Marci2021. február 16., kedd

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×