eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Petar Nenadic, a Telekom Veszprém (b) és Patrick Wiencek, a THW Kiel játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának csoportkörében, a B csoport 6. fordulójában játszott mérkőzésen a kieli Wunderino Arenában 2020. október 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty Images/Martin Rose

Veszprém: megtört a jég - a BL-ben

Öt nyeretlen Bajnokok Ligája-mérkőzés után sikerült újra győzniük Petar Nenadicéknak.

A Telekom Veszprém 29-25-re nyert a szlovén RK Celje PL otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, csütörtökön.

A vendégek keretéből Székely Márton, Rasmus Lauge Schmidt, Andreas Nilsson és Vuko Borozan, a hazaiaktól Filip Ilic, Josip Sarac és Jan Grebenc hiányzott.

Eleinte kettesével szerezték góljaikat a csapatok, majd a 14. percben 10-7-es veszprémi vezetésnél a Celje időt kért. A vendégek öt percig nem találtak be, majd az irányító Petar Nenadic beállása új lendületet adott a csapatnak. Megnyugtatónak tűnt a magyar bajnokcsapat előnye (15-11), ám egy hármas gólsorozattal a szünet előtt ismét felzárkózott a szlovén együttes.

A második félidőben egyhangú volt a mérkőzés, mindkét oldalon több hiba csúszott a játékba. A Veszprém a meccs kétharmadánál már öttel vezetett, de az eredmény alakulása továbbra is hullámzó volt, a Celje ismét közelebb férkőzött, majd újra elhúztak a vendégek, és végül magabiztosan győztek.

A mezőny legeredményesebb játékosa Matic Groselj volt hat góllal, a vendégeknél Gasper Marguc öt találatig jutott.

A két együttes 18. egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 16. alkalommal győzött a magyar csapat.

A Veszprém sorozatban öt nyeretlen tétmérkőzés után győzött ismét.

Eredmény, csoportkör, 11. forduló, B csoport:

RK Celje PL (szlovén)-Telekom Veszprém 25-29 (14-16)

lövések/gólok: 48/25, illetve 47/29

gólok hétméteresből: 5/2, illetve 1/1

kiállítások: 12, illetve 6 perc

A három győzelemmel és öt vereséggel az A csoport hatodik helyén álló MOL-Pick Szeged vasárnap az északmacedón Vardar Szkopje otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a hét sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel a B csoportban második helyezett veszprémiek pedig jövő szerdán az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát fogadják.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×