eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma
Ludovic Fabregas, a Barceona (j) és Nikolaj Markussen, a Telekom Veszprém játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 10. fordulójából elhalasztott Barcelona -Telekom Veszprém mérkőzésen Barcelonában 2021. február 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta

Barcelonában is kikapott a Veszprém

A Telekom Veszprém 37-30-ra kikapott a Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójából keddre halasztott mérkőzésen.

A két csapat múlt csütörtöki, veszprémi meccsét 37-34-re nyerte meg a spanyol csapat. A Veszprém sorozatban az ötödik tétmérkőzésén maradt nyeretlen.

A vendégek keretéből Székely Márton, Rasmus Lauge Schmidt, Kent Robin Tönnesen, Petar Nenadic, Andreas Nilsson és Vuko Borozan is hiányzott, így a szakmai stáb mindössze 12 mezőnyjátékost nevezett a meccsre. A hazaiknál Casper Mortensen, Timothey N'Guessan és Luís Frade nem játszhatott.

Tartalékos összeállítása ellenére a Veszprém eleinte jól tartotta magát - 6-5-nél még vezetett is -, mert hatékonyabban fékezte meg a katalánok lerohanásait, mint a múlt héten. A folytatásban azonban több mint hét percig nem találtak be a vendégek, ezt kihasználva 8-8-as állásról a Barcelona ellépett, majd némi meglepetésre Xavier Pascual vezetőedző időt kért. Ebből a veszprémiek jöttek ki jobban, Nikolaj Markussen vezérletével egy 6-1-es sorozatot produkáltak, az első félidő hajrájában visszavették a vezetést, a szünetben pedig döntetlen volt az állás.

A második felvonást több hibával kezdte a magyar együttes, a házigazdák egy 6-1-es szériával ismét elléptek. David Davis vezetőedző 24-19-nél időt kért, Lékai Máté helyett Kentin Mahét állította az irányítóposztra, de a lövőhibák és az eladott labdák száma nem csökkent, így már a hajrá előtt eldőlt a meccs.

A mezőny legeredményesebb játékosa Aleix Gómez volt tíz góllal, a vendégek közül Nikolaj Markussen nyolcszor, Rogerio Moraes hétszer talált be.

A két csapat 23. alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából hat győzelem, egy döntetlen, és immár 16 vereség. A Barcelona hazai veretlenségi sorozata immár 42 mérkőzés óta tart a BL-ben, legutóbb 2015 decemberében a lengyel Kielcétől kapott ki a Palau Blaugranában.

A hat győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a B csoport második helyén álló veszprémiek csütörtökön a szlovén RK Celje PL otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében, az A csoportban két sikerrel és öt vereséggel hatodik helyezett MOL-Pick Szeged ugyanazon a napon a portugál FC Portót fogadja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×