eur:
394.72
usd:
365
bux:
65502.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Nem Fehéroroszországban lesz a hokivébé

Bekeményítettek a főszponzorok, lépett a szövetség.

Biztonsági okokra hivatkozva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elvette Fehéroroszországtól a május 21. és június 6. között esedékes világbajnokság társrendezői jogát.

A vb-nek az eredeti tervek szerint Minszk és Riga közösen adott volna otthont.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő tavaly augusztusi újraválasztása óta a fehérorosz ellenzék folyamatosan tüntet az elnök távozását és új választások kiírását követelve. Számos nemzetközi szervezet és ország, így a társrendező Lettország is arra szólította fel az IIHF-et, hogy vigye el a tornát Minszkből a fehéroroszországi feszült politikai helyzet, az ellenzékiekkel szembeni erőszakos hatósági fellépések és a sorozatos bebörtönzések miatt.

A múlt héten két jelentős támogató, a főszponzor Skoda, valamint a Nivea jelentette be, hogy anyagilag nem támogatja a vb megrendezését, amennyiben Minszkben lesznek mérkőzések.

Rene Fasel, az IIHF elnöke a közelmúltban Minszkben tárgyalt, és remélte, hogy a vb egyfajta összekötő kapocs lehet a megosztott fehérorosz nép körében.

A szövetség vezetése megvizsgálja Lettország helyzetét is, és elképzelhető, hogy egy helyszínre viszik a vb-t. Korábban Dánia és Szlovákia jelezte érdeklődését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

A nyugdíjszámítás során meghatározó jelentőségű valorizácós szorzószámok minden évben a kedvezmények nélkül számított országos nettó átlagbér előző évi nominális növekedését tükrözik, az erről szóló idei kormányrendelet tervezetét március 13-án küldték társadalmi egyeztetésre. Miután a nyugdíjba vonulás évét megelőző év kereseti szintjéhez kell igazítani az 1988 óta figyelembe vehető korábbi évek kereseteit, az utóbbi években egyre erősebben érvényesül az a jelenség, hogy a nyugdíjigénylés évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is. Ezt a méltánytalanságot sem az inflációs nyugdíjemelés, sem a 13. havi nyugdíj nem képes megnyugtatóan kezelni, megoldást csak a nyugdíjemelési eljárás olyan módosítása hozhatna, amelynek révén a nyugdíj megállapításának évétől függő valorizációs korrekció is megjelenne az emelés mértékét meghatározó tényezők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×