eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Álvaro Morata, az olasz csapat játékosa (b) gólt lő, mellette a ferencvárosi Lovrencsics Gergő (b2) és Dibusz Dénes (j2), jobbról Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Juventus mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A Juventus nagyon simán nyert, kár a nagy hibákért

A Ferencváros a szakadó esőben 4-1-re kikapott a Puskás Arénában a Juventustól a Bajnokok Ligájában. A kapott gólok felét súlyos hiba előzte meg.

(A mérkőzést percről percre tudósítottuk, ezt visszaolvashatják a cikk második felében.)

A magyar bajnok a Barcelona otthonában elszenvedett 5-1-es vereség és a Dinamo Kijev elleni múlt heti, hazai 2-2-es döntetlen után a G csoport negyedik helyén áll egy ponttal, az ukránok jobb gólkülönbségükkel előzik meg a zöld-fehéreket.

Szerhij Rebrov együttese legközelebb november 24-én lép pályára a BL-ben, a negyedik fordulóban a torinói gárda vendége lesz.

A kezdés előtt a ferencvárosi szurkolótábor a csapat mezének színeiben - zöldben, fehérben és feketében - zászlókat lengetve és egy óriási, "Régi hírünk most újra él" felirattal köszöntötte kedvenceit. A lelátón - az európai szövetség járványügyi előírásait betartva - mintegy 20 ezer néző foglalhatott helyet.

Budapest, 2020. november 4.
Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott Ferencvárosi TC és az olasz Juventus mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 4-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Szakadó esőben kezdődött a találkozó, s a Juventus mindjárt magához ragadta a kezdeményezést. A vendégek gyorsan járatták a labdát a középpályán, a széleken rendre zavarba hozták a hazai védelmet. Az FTC csak a bekapott gól után tudott támadást vezetni, Lovrencsics aktív volt a jobb oldalon, Nguen pedig átlövésekkel próbálkozott. A hazaiak többször is eljutottak az ellenfél kapujáig, de a befejezéseknél mindig hiányzott valami plusz, nem jelentettek igazi veszélyt, a Juventus kontrái viszont annál inkább. Fél óra elteltével kissé "leült" a játék, majd a 35. percben a koronavírus-fertőzése után visszatért, szezonbeli első BL-találkozóján szereplő Ronaldo léphetett ki teljesen egyedül, de Blazic az utolsó pillanatban szerelte őt az ötös sarkánál.

A második félidő egy veszélyesnek ígérkező Ronaldo-szabadrúgással indult, de a 22 méterről leadott, középre tartó, gyenge lövést Dibusz könnyedén fogta. Ezt követően megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést a magyar bajnok, de az ellenfél 16-osához érve minden alkalommal "elfogyott a tudomány". A másik oldalon Ronaldo veszélyeztetett többször is, de vagy Dvali blokkolta a lövését, vagy ő maga célzott pontatlanul. A portugál aztán egy gólpasszt azért összehozott, Morata második találatával pedig eldőlni látszott az összecsapás. A házigazdák a hajrához érve fáradni kezdtek, többször is hibáztak hátul és két potyagóllal padlóra kerültek. A szépítés lehetőségét ezzel együtt nem adták fel, ez végül sikerült is: Boli a hajrában előbb ziccert rontott, majd azonban betalált Szczesny kapujába.

Eredmények

E csoport: Chelsea–Rennes 3-0, Sevilla–Krasznodar 3-2. Az állás: 1. Chelsea 7 pont, 2. Sevilla 7, 3. Rennes 1, 4. Krasznodar 1.

F csoport: Zenit–Lazio 1-1, Club Brugge–Dortmund 0-3. Az állás: 1. Borussia Dortmund 6 pont, 2. Lazio 5, 3. Club Brugge 4, 4. Zenit 1.

G csoport: Ferencváros–Juventus 1-4, Barcelona–Dinamo Kijev 2-1. Az állás: 1. Barcelona 9 pont, 2. Juventus 6, 3. Dinamo Kijev 1, 4. Ferencváros 1.

H csoport: Basaksehir–Manchester United 2-1, RB Leipzig–PSG 2-1. Az állás: 1. Manchester United 6 pont, 2. RB Leipzig 6, 3. PSG 3, 4. Basaksehir 3.

Percről percre tudósítás

A Ferencváros kezdő tizenegye: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Botka – Haratin, Sigér D., Somália – Zubkov, Isael, Tokmac. A cserék: Szécsi (k), Őri (k), Frimpong, Kovacevic, Mak, Baturina, Heister, Boli, Uzuni. A mezőnyjátékos-kontingens erős, de a kapusposzton hiányzik Bogdán, nincs bevethető tapasztalt játékos, ha valami történik Dibusszal.

A Juve a legerősebb tizenegyével kezd, nem biztos, hogy De Ligt, ha eljött volna Budapestre, játszana a két öreg róka kárára. A névsor: Szczesny – Cuadrado, Bonucci, Chiellini, Danilo – Ramsey, Arthur, Rabiot – C. Ronaldo, Morata, Chiesa. Dybala, Bentancur, Bernardeschi és Kulusevski is csere, a többi bevethető játékos: Pinsoglio (k), Buffon (k), McKennie, Frabotta, Portanova, Riccio.

Esik az eső, de a szurkolók hangulatát ez nem befolyásolja. Húszezer körüli a nézőszám.

Hat perc telt el, Juventus mezőnyfölénnyel.

Eközben más pályákon: Barcelona–Dinamo Kijev 1-0 (Messi, 11-esből), RB Leipzig–PSG 0-1 (Di María)

Vezet a Juventus: a 6. percben Morata a jobbról érkező labdát közelről a kapuba lőtte.A spanyol csatár az ősszel az idegenbeli BL-mérkőzések gólfelelőse, Kijevben a Juve mind a két gólját ő szerezte.

Eközben más pályákon: Chelsea–Rennes 1-0 (Werner, 11-esből), Club Brugge–Borussia Dortmund 0-1 (Th. Hazard).

A félidő felénél vagyunk, a Juventus uralja a mérkőzést, de esetenként átengedi a területet a Ferencvárosnak.

A 26. percben Zubkov 15 méterről lőhetett, a döntő pillanatban felpattant előtte a labda.

Eközben más pályákon: Sevilla–FK Krasznodar 0-2 (Szulejmanov, M. Berg, utóbbi 11-esből), Club Brugge–Borussia Dortmund 0-3 (Haaland, Haaland).

Morata önzetlen volt, Ronaldóval akart gólt rugatni, Blazic bravúros becsúszással mentett.

Eközben más pályákon: Sevilla–Krasznodar 1-2 (Rakitic), RB Leipzig–PSG 1-1 (Nkunku), Chelsea–Rennes 2-0 (Werner, 11-esből)

Harminc másodperccel a második félidő megkezdése után Dvali buktatta a Fradi kapujától Cristiano Ronaldót. Dibusz Dénes megfogta a húszméteres szabadrúgást.

Sigér és Haratin nem értette meg magát, Ronaldóé lett a labda, de keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát, nem volt szíve visszaadni Moratának az első félidei kölcsönt.

Eközben más pályákon: Chelsea–Rennes 3-0 (Abraham), RB Leipzig–PSG 2-1 (Forsberg, 11-esből)

A 60. percben egy jobbról belőtt labdát Morata 14-15 méterről, állítgatás nélkül, egyből a felső sarokba lőtt, Ferencváros–Juventus 0-2.

Eközben más pályákon: Barcelona–Dinamo Kijev 2-0 (Piqué)

Az első csere a Ferencvárosban, Botka helyén Heister játszik tovább.

Dybala előbb kihagyott egy helyzetet, majd a 71. percben Blazic hazaadását Dibusz nem tudta megszelídíteni, az argentin az üres kapuba lőtt. Ferencváros–Juventus 0-3.

Eközben más pályákon: Sevilla–Krasznodar 3-2 (en-Nesziri, en-Nesziri), Barcelona–Dinamo Kijev 2-1 (Cigankov)

Róbert Mak és Franck Boli is benn a pályán.

Dibusz újabb súlyos hibája után Dybala is két gólig jutott. Ferencváros–Juventus 0-4.

Chiellini is hibázott, de Boli elől Szczeszny bravúrral mentett.

Franck Boli a 90. percben szépített, megszerezte a becsületgólt, Sigér lövése után Uzuniról az elefántcsontparti csatár elé pattant a labda, aki először a kapusba, majds a hálóba. Ferencváros–Juventus 1-4.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×