INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

ftc

kubatov gábor

megemlékezés

Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszédet mond Springer Ferenc, az FTC alapítója emléktáblájának avatásán Budapesten, a Hőgyes utcában 2017. május 10-én.

Kubatov Gábor: Springer Ferenc az elnökök elnöke

Infostart / MTI

A Ferencvárosi Torna Club száz éve elhunyt elnökére emlékeztek a Fiumei úti sírkertben.

A száz éve elhunyt Springer Ferencre, a Ferencvárosi Torna Club első elnökére, a klub alapítójára emlékeztek sírjánál, a Fiumei úti sírkertben.

Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének (NÖRI) főigazgatója beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport sokkal több mint játék, már a 19. századtól a nemzeti identitás szerves része, a magyar sportsikerek pedig mindig is fontos szerepet töltöttek be a nemzetépítésben. Hozzátette: a Fradi több mint egy klub, ezért fradistának lenni életérzést, családhoz tartozást jelent.

"Éppen a sport általi összetartozás érzését köszönhetjük a ma száz éve elhunyt Springer Ferencnek,

aki állítólag az avató beszédét azzal fejezte be, hogy nagy lesz az FTC, és milyen igaza lett" – hangsúlyozta Radnainé Fogarasi Katalin.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a klubalapító Springer Ferencet az elnökök elnökének nevezte, aki példamutató sportvezetői tevékenységével olyan egyesületté tette a Ferencvárost, amelyben rang volt sportolni, amelynek kiváltság volt szurkolni.

Felidézte a sportvezető életútját, hangsúlyozva, hogy minden családi segítség nélkül tudott önálló ügyvédi irodát nyitni, és tehetségével, szorgalmával vált a zárt "úri világ" illusztris tagjává, elsöprő többséggel választották országgyűlési képviselőnek.

Kiemelte, hogy Springer aprólékos munkája nem volt hiábavaló, ezt az a páratlan fejlődés is bizonyítja, ami elnöksége alatt a Ferencvárost jellemezte. Az ő szervezőmunkájának eredményeként állt össze az a mecénási kör, amelynek finanszírozásával megépült a Ferencváros első, Soroksári úti stadionja.

"Springer Ferenc olyan alapelveket fektetett le, amelyek százhúsz év múltán is megkérdőjelezhetetlenek. Nekünk egyetlen dolgunk van, folytatni a klub springeri hagyományait" – zárta szavait Kubatov Gábor.

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018