eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A későbbi győztes Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője MAN versenykamionjával a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság harmadik futamában a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiss Norbert: egyre inkább reális a bajnoki címről beszélni

Duplázni tudott vasárnap a Révész Truck Racing Team kétszeres Európa-bajnok magyar versenyzője a gyorsasági kamion-Eb magyarországi állomásán, a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festivalon. Kiss Norbert a nyolcadik pozícióból startolva, nagyszerű előzésekkel verekedte át magát az előtte haladókon, és megérdemelten nyerte meg a versenyt.

Kiss Norbert – csapatdöntés szerint – a rajtot követően egyből támadásba lendült és agresszíven próbált végi versenyezni. Mint mondta, a győzelemben természetesen a szerencsének is volt szerepe, hiszen sokszor kiszámíthatatlan, hogy egy–egy előzési manővernek mi lesz a vége, és az ellenfél hogyan fog arra reagálni. Kisebb koccanásokkal szerencsére sikerült megúszniuk, ami „az akciódús versenyzésbe még mindenképp belefér”. Mindennek az alapja a gyorsaság volt, az a jó tempó, amit a száraz pályán tudtak mutatni.

A kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző már a második kör közepére a második helyen állt, és üldözőbe vette az első helyen álló Anthony Janiec francia pilótát. Miután pedig egy–két kör alatt kitapasztalta, hogy riválisa hol autózik, milyen íveket használ, az utolsó kanyar bejáratánál sikerült is úgy manővereznie, hogy tisztán megelőzze.

Kiss Norbert a győzelmével az összetett pontversenyben is átvette a vezetést. Az InfoRádiónak kiemelte, azzal a céllal vágtak bele az együttműködésbe a Révész Truck Racing Teammel, hogy bajnokok szeretnének lenni, ami egyre inkább valószerű.

„Esélyesek vagyunk rá mindenképpen, és ha Olaszországban is jól fogunk tudni menni, akkor ez egy reális cél lehet már az idei évben,

de majd kiderül, mit szólnak ehhez az ellenfelek” – fogalmazott a versenyző, aki nagyon hálás jól felkészült csapatának.

Mint fogalmazott, minden nagyon rendben volt a Hungaroringen, a teszteléseknek köszönhetően remekül összeállt a beállítás, ráadásul olyan sokat tudott gyakorolni a pályán, amire az elmúlt években talán még sosem került sor. Ezeknek pedig maximálisan meglátszottak az eredményei: hiszen

nemcsak az időmérőt és az első futamot, hanem a fordított rajtállásos versenyt is meg tudták nyerni a nyolcadik helyről, ami mindenképp különleges, ritka pillanat a számára.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×