eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nikolics Nemanja, a fehérvári csapat játékosa tizenegyesből gólt szerez a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában játszott Fehérvár FC - Bohemians (ír) mérkőzésen Székesfehérváron 2020. augusztus 27-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A második félidőben a Standard más arcát mutatta, kiesett a MOL Fehérvár

Második félidőbeli jobb játékával a Standard Liege 3-1-re nyert a MOL Fehérvár ellen az Európa-liga playoff körében. Ezzel a belgák jutottak a csoportkörbe, a Vidi kiesett.

Márton Gábor csapatának összeállítása: Kovácsik – Bolla, Fiola, Stopira, Hangya – Muszliu – Nego, Houri, Nikolov, Petrjak – Nikolics

Bátran kezdett a Fehérvár.

Óriási! A MOL Fehérvár megszerezte a vezetést Nemanja Nikolics révén! Nego labdát szerzett, aztán Houri passza valahogy eljutott egy belga közreműködésével Nikóig, akinek 14 méteres lövése pont annyira volt jó, hogy bejusson a Standard kapujába. 0-1

Fontos rögzíteni: ebben a szisztémában nincsen nagyobb értéke az idegenben szerzett gólnak, mint az otthoninak.

Erősítettek a belgák, Fai beadása után a kaputól körülbelül három méternyire álló Muleka combjáról a magyar kapu mellé került a labda.

A kapus Bodart – akinek nagybátyja hajdanán a Standard híres kapusa volt – bizonytalan, majdnem elvette tőle Petrjak a labdát.

Kiegyenlített mezőnyjáték folyik, egyelőre kitűnően helyt áll a Vidi, talán még aktívabbnak is mondható ellenfelénél, nem szólva arról, hogy vezet. Félóra eltelt.

Petrjak megduplázhatta volna az előnyt a 35. percben, Nikolics labdájával helyzetbe került, de nem volt elég határozott, a védőjébe lőtte a labdát.

Meleg helyzet volt, Kovácsikról kijött a labda, szerencsére Stopira mentett.

A félidő hajrájára feljöttek a belgák, szerencsére, Muszliu vezérletével jól áll lábán a védelem.

Vége az első félidőnek, vezet a Vidi.

Az 50. percben kiegyenlítettek a nagyobb sebességfokozatra kapcsoló belgák. Nicolas Gavory távoli lövését Kovácsik nem tudta védeni. Nem túnt védhetetlennek a lövés, de lehet, hogy a védőktől későn látta meg a kapus.

A 63. percben kettőt is cserélt a Vidi, Petrjak helyére Funsho, Nikolics helyett Zivzivadze állt be.

A 77. percben Muszliu látványosan szabálytalankodott Dussenne-nel szemben, Amallah nagyon magabiztosan gólra váltotta a büntetőt. Vezet és továbbjutásra áll a Standard.

Amallah szép cselek után a kapu mellé lőtt.

A 85. percben újabb büntetőt kapott a Standard, ezúttal Stopirát látta szabálytalannak a skót bíró Callum. Amallah kíméletlenül belőtte, 3-1.

Alighanem eldőlt a továbbjutás.

Hodzic állt be Houri helyére.

A második félidőbeli teljesítménye alapján a Standard rászolgált a győzelemre, de bosszantó, hogy három elkerülhető gólt kapott a védelem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×