eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin
A 107. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny kilencedik, Pau és Laruns közötti, 153 kilométeres szakaszának mezőnye Pauban 2020. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Tour de France - Minden versenyző tesztje negatív, a versenyigazgatóé viszont nem az

A szervező Amaury Sport Organisation (ASO) a viadal előtt azt a rendelkezést hozta, hogy amennyiben egy csapat két tagja - legyen az kerékpáros vagy stábtag - elkapja a betegséget, úgy az egész istállót kizárják a versenyből.

Mind a 164 még versenyben lévő országúti kerékpáros koronavírus-tesztje negatív lett a Tour de France hétfői pihenőnapján, a versenyigazgató Christian Prudhomme viszont a vizsgálat alapján megfertőződött. Mintegy 650 vizsgálatot végeztek el a szünnapon, négy stábtagnak pozitív lett a tesztje, de ők különböző csapatok (Cofidis, AG2R, Ineos Grenadiers és Mitchelton-Scott) tagjai, így mind a 22 csapat versenyzői odaállhattak a keddi szakasz rajtjához.

A négy stábtag mellett pozitív eredményt hozott Christian Prudhomme tesztje is. Az 59 esztendős versenyigazgató tünetmentes és hétnapos házi karanténba vonul. A Tour szombati szakaszát megtekintette Jean Castex francia miniszterelnök, aki Prudhomme-mal egy autóban kísérte egy szakaszon a mezőnyt.

A verseny egyik technikusa szintén megfertőződött a Tour de France honlapja szerint, ő is elhagyta a versenyt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×