eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Tisztújító közgyűlést tart a Magyar Úszó Szövetség

Az új, ötéves mandátum garanciát jelenthet arra, hogy a szövetség be tudja fejezni a hosszú távú programjait, amelyek megvalósítása a világjárvány és annak következményei miatt az idén lelassult - indokolta a döntést Wladár Sándor elnök. Az elnökség szerdán egységesen új választó közgyűlés megtartásáról döntött és a tisztújítás mellett szavazott. A tisztújító közgyűlést 2020. szeptember 27-re írták ki.

Bár a mandátumunk eredetileg 2022-ig szól, mégis úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben, illetve a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalú megoldása érdekében új, hosszú távra szóló felhatalmazást kérünk a tagságtól” - indokolta a döntést Wladár Sándor elnök.

A tokiói játékok elhalasztása egyszerre támasztott új kihívásokat és teremtett új lehetőségeket versenyzőknek és a szövetségnek egyaránt.

„Ha tagszervezeteink ismét bizalmat szavaznak nekünk, akkor egyedi módon, két olimpiai szereplés előkészítésében vállalhat szerepet a MÚSZ vezérkara. A felelősségünket csak növeli, hogy elengedhetetlen generációváltás előtt áll a válogatott, óriási előny lehet, ha ennek menedzselését ugyanaz a szakmai vezérkar végzi el, nem kell féltávnál egy esetleges váltás miatt nem várt problémákkal szembesülni.”

Wladár Sándor hozzátette, ugyanez vonatkozik a MÚSZ előtt álló egyik legnagyobb feladat, a 2024. évi FINA rövidpályás úszó világbajnokság megszervezésére, amelyet az új MÚSZ-vezetés immár zavartalanul vihet végig – és indíthatja el a kormányzattal közösen a 2027. évi FINA Világbajnokság előkészületeit is.

„Ezen a két világbajnokságon már egy új, jelentősen átalakult válogatott szerepel majd – a fiatal tehetségek lehető leghatékonyabb felkészítéséhez hosszabb távú programokra van szükségünk” közölte a MÚSZ 2017 őszén megválasztott elnöke. „Az új, ötéves mandátum garanciát jelenthet arra, hogy a szövetség be tudja fejezni a hosszú távú programjait, amelyek megvalósítása a világjárvány és annak következményei miatt az idén lelassult. Végére érhetnénk a már eddig is óriási sikert aratott Úszó Nemzet Programnak, folytathatnánk a létesítményfejlesztéseket, kialakíthatnánk az úszóedzői licensz-rendszert, illetve felépíthetnénk az úszósport utánpótlásbázisát adó Jövő Bajnokai program új verzióját. Azt pedig a magyar sportrajongók évről évre láthatják, a nyugodt szakmai munka milyen fantasztikus eredmények sorát hozza az aktuális világversenyeken” - fogalmazott Wladár Sándor.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×