eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Berekesztették a román futballbajnokságot

Döntött a Román Labdarúgó-szövetség illetékes bizottsága: berekeszti a 2019–2020-as bajnoki idényt.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi állást tekintik véglegesnek, függetlenül attól, hogy a koronavírusos megbetegedések miatt a bukaresti Dinamo és az Astra Giurgiu is jóval kevesebb mérkőzést játszott a riválisoknál. (Alighanem ez a döntés előkészítette a korábbi napokban már felvetődött létszámemelési ötlet elfogadását, amivel élvonalbeli maradhataz egykori belügyi klub.)

Az már korábban eldőlt, hogy a bajnokság első három helyén a kolozsvári CFR Club végez az élen, második az Universitatea Craiova, harmadik az Astra Giurgiu. A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a 9. helyen végzett. A mostani döntés nem igazolta azokat a félelmeket, hogy a rájátszás eredményeit külön számolva a Sepsi visszacsúszik osztályozós helyre.

Az FRF a következő idényre a jelenlegi 14-ről 16 csapatosra bővítette a bajnokságot. Így a mostani idényben szereplő csapatok közül egyik sem esik ki automatikusan a Liga 1-ből. Az utolsó helyezett Chindia Târgoviște osztályozót játszik a másodosztály harmadik helyezettjével.

A FRF arról is döntött, hogy a következő bajnoki idényben megőrzi a rájátszásos rendszert, és az alapszakasz után mind a felső-, mind az alsóházban nyolc csapat vesz részt a küzdelmekben. Az alsóházból a két utolsó helyezett esik ki, és a lista végén szereplő következő két együttes játszik osztályozót az élvonalban maradásért.

A rájátszás alsóházában ugyanakkor nemcsak a kiesés elkerülése lesz a tét. Az alsóház győztese ugyanis osztályozó mérkőzést játszik a felsőház utolsó helyezettjével, és - ha győz - egy újabb osztályozón akár az Európa-liga szereplés jogát is kivívhatja.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×