INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

román labdarúgás

dinamo

sepsi

Berekesztették a román futballbajnokságot

Berekesztették a román futballbajnokságot

Infostart / MTI

Döntött a Román Labdarúgó-szövetség illetékes bizottsága: berekeszti a 2019–2020-as bajnoki idényt.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi állást tekintik véglegesnek, függetlenül attól, hogy a koronavírusos megbetegedések miatt a bukaresti Dinamo és az Astra Giurgiu is jóval kevesebb mérkőzést játszott a riválisoknál. (Alighanem ez a döntés előkészítette a korábbi napokban már felvetődött létszámemelési ötlet elfogadását, amivel élvonalbeli maradhataz egykori belügyi klub.)

Az már korábban eldőlt, hogy a bajnokság első három helyén a kolozsvári CFR Club végez az élen, második az Universitatea Craiova, harmadik az Astra Giurgiu. A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a 9. helyen végzett. A mostani döntés nem igazolta azokat a félelmeket, hogy a rájátszás eredményeit külön számolva a Sepsi visszacsúszik osztályozós helyre.

Az FRF a következő idényre a jelenlegi 14-ről 16 csapatosra bővítette a bajnokságot. Így a mostani idényben szereplő csapatok közül egyik sem esik ki automatikusan a Liga 1-ből. Az utolsó helyezett Chindia Târgoviște osztályozót játszik a másodosztály harmadik helyezettjével.

A FRF arról is döntött, hogy a következő bajnoki idényben megőrzi a rájátszásos rendszert, és az alapszakasz után mind a felső-, mind az alsóházban nyolc csapat vesz részt a küzdelmekben. Az alsóházból a két utolsó helyezett esik ki, és a lista végén szereplő következő két együttes játszik osztályozót az élvonalban maradásért.

A rájátszás alsóházában ugyanakkor nemcsak a kiesés elkerülése lesz a tét. Az alsóház győztese ugyanis osztályozó mérkőzést játszik a felsőház utolsó helyezettjével, és - ha győz - egy újabb osztályozón akár az Európa-liga szereplés jogát is kivívhatja.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018