eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának első szabadedzésén a spielbergi pályán 2020. július 3-án. A futamot július 5-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Fura, de hihető pletyka kapott szárnyra a Brit Nagydíj után

Lehet, hogy a verseny hajrájában látott defektekért nem is tehető felelőssé a gyártó Pirelli - árulta el az InfoRádióban Vámosi Péter szakíró.

Lewis Hamilton nyerte a Formula-1-es Brit Nagydíjat, ám magabiztos győzelem helyett végül szerencsés hazai diadal született - értékelt az InfoRádióban a Racingline.hu főszerkesztője, Vámosi Péter.

"Az utolsó két körig mondhatjuk, hogy ez egy magabiztos, jól átgondolt győzelem volt. Ugyanakkor a végén hatalmas szerencse volt; hogy valaki három kerékkel beérjen, nem megszokott látvány" - utalt arra, hogy a győztes az utolsó körben szenvedett bal első defektet.

Az autósérülés ráadásul nem egy embert érintett, mert a csapattárs Valtteri Bottas és Carlos Sainz is ugyanígy járt; Vámosi Péter mégsem gondolja "elviekben", hogy a gumigyártó Pirelli a bűnös.

"A legfrissebb pletykák szerint onnan indult ez a kálvária, hogy

Kimi Räikkönen elhagyta az első szárnya egy részét, és ezért a pálya feltehetően ideális ívén maradhattak olyan szénszáldarabok, törmelékek, amelyek a gumik kihasadását okozták.

Onnan lehetett sejteni, hogy ez így volt, hogy akik az utolsó körökön friss gumikkal mentek, még az ő kerekeiken is sérüléseket lehetett látni" - osztotta meg sejtését a szakíró.

Négy futam után így 30 pont az előnye a világbajnokságban, ezért felmerül a kérdés: ez a vb is lefutott már?

"Rá lehet mondani. De ha kiderül a következő hétvégén, hogy valóban az olaszok gyártottak gyenge minőségű gumit, és hasonló problémaparádét láthatunk, elképzelhető, hogy teljesen fordítva alakul a dolog, és ha Hamilton kiesik, Bottas pedig nyer, máris csak 5 pont marad az előnye" - számolgatott Vámosi Péter. De: "nagyon Mercedes-házimeccsnek tűnik az egész év, teljesen függetlenül attól, hogy milyen karakterisztikájú egy adott versenypálya".

Arról, hogy a Ferrari előrelépett, vagy Charles Leclerc csak szerencsével lett dobogós - miközben Sebastian Vettel 10. helyen ért célba -, azt mondta: előbbi esetében szerencsés a dobogó, ugyanakkor a rivális Red Bull főtanácsadója "nyomja a gombot", hogy valami nem stimmel a Ferrarival, mert "hirtelen túl jó lett".

"Vettel pedig azt nyilatkozta a verseny után, hogy mindenki döntse el, hogy ő lett ilyen rossz vagy az autó"- idézte a négyszeres világbajnok szavait Vámosi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×