eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetésg, a FIFA elnöke az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA 43. tisztújító római kongresszusán 2019. február 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Büntetőeljárás indult a FIFA-elnök ellen

Gianni Infantino állítólag titkos találkozókon vett részt.

Stefan Keller svájci különleges ügyész büntetőeljárást indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino ellen, aki állítólag titkos találkozókon vett részt Michael Lauber svájci államügyésszel. A hatóság bejelentése szerint a találkozókon résztvevő főügyész ellen szintén eljárást kezdeményeztek.

A FIFA június elején minden vádat tagadott és azt állította, az 50 éves sportvezető semmi törvénybe ütközőt nem tett, az ilyen találkozók egyáltalán nem szokatlanok.

Lauber kedden beadta felmondását, miután a bíróság megállapította, hogy eltitkolta az Infantinóval való találkozóit és hazudott a felettesinek, mialatt korrupciógyanú miatt vizsgálat folyt ellene. Hivatali feladatait augusztus 31-ig látja el.

Az ügyészség felügyeleti testülete előzőleg kötelezettségszegést, bűnpártolást és hivatali titok megsértését állapította meg amiatt, hogy Lauber 2016-ban és 2017-ben titokban találkozott Infantinóval.

Lauber amiatt került a kritikák középpontjába, hogy a túlságosan lassú ügymenet következtében áprilisban elévülés miatt leállt a svájci ügyészség vizsgálata több német funkcionárius ellen, akik a 2006-os világbajnokság előtt gyanús kifizetéseket kezdeményeztek.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×