eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: The Guardian/YouTube

Jürgen Klopp, Liverpool vezetése és a rendőrség is hiába könyörgött a drukkereknek - videó

A "maradjanak otthon"-t egyszerűen nem fogták fel a történelmi bajnoki címet ünneplő szurkolók. Szájról szájra jártak az üvegek.

Amint arra számítani lehetett, a Liverpool FC történetének - 30 éve - első bajnoki címét matematikailag megtermő Chelsea-Manchester City mérkőzés (2-1) után a Pool német trénere, Jürgen Klopp hiába kérte a szurkolókat, hogy - a járványhelyzetre való tekintettel - maradjanak otthon, a Mersey partja az éjszaka megtelt drukkerekkel.

Mint a The Guardian is beszámol róla, a rendőrség az ünnep előszelét érzékelve már figyelmeztetett, hogy egy ilyen ünneplés kifejezetten veszélyes a járvány terjedése szempontjából, Rob Carden merseyside-i rendőrkapitány pedig éjszaka azt közölte, mivel Liverpool és környéke kifejezetten érintett járványügyi szempontból, az embereknek felelősen kell viselkedni.

A szurkolók közül sokan a stadion környéke felé vették az irányt este, a felvételeken jól látszik, ahogy szájról szájra járnak a pezsgős- és a sörösüvegek, az emberek egymást ölelgetik, csókolgatják.

Bővebben a liverpooliak ünnepléséről videós cikkünkben ITT írtunk.

Liverpool-szerte éjszakába nyúlóan ment a tűzijátékozás és az össznépi ünneplés, amelyet a városvezetés is nyomatékosan ellenzett.

A Premier League mérkőzései egyébként - a járványügyi helyzetnek megfelelően - zárt kapuk mögött zajlanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×