eur:
393.24
usd:
367.16
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
 Raheem Sterling, a Manchester City játékosa ünnepli a Tottenham Hotspur elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzésen a manchesteri Etihad stadionban 2019. április 17-én.
Nyitókép: Raheem Sterling, a Manchester City játékosa ünnepli a Tottenham Hotspur elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzésen a manchesteri Etihad stadionban 2019. április 17-én. MTI/EPA-LUSA/Nigel Roddis

Miért nincsenek fekete bőrű menedzserek a Premier League-ben?

„A rasszizmus elleni küzdelemben, ami a labdarúgást illeti, csak akkor lehet előrelépni, ha több fekete játékost alkalmaznak menedzserként.” Ezt mondta Raheem Sterling, az angol válogatott és a Manchester City csatára.

Sterling a Nagy-Britanniában is ezreket megmozgató rasszizmusellenes felvonulások kapcsán azt mondta: „A tiltakozás nagyszerű kiindulópont ahhoz, hogy hallasd a hangod. De a tiltakozás önmagában nem fog változást hozni az országban.”

A BBC Newsnight programjában a 25 éves futballista arról is beszélt, hogy több fekete bőrű, ázsiai és más etnikai kisebbséghez tartozó szereplőre lenne szükség az angol klubokban vezetőként vagy menedzserként. Mint mondta, egyenlő lehetőségeket kell biztosítani a korábbi BAME-játékosoknak(BAME: Fekete, ázsiai, etnikai kisebbségbeli. Angolul: Black, Asian and minority ethnic).

Példaként összehasonlította négy korábbi kiváló angol válogatott futballista próbálkozását a menedzseri poszton. A két fehér bőrű, Frank Lampard (Chelsea) és Steven Gerrard (Rangers) angol vagy skót élcsapatnál dolgozik. Ellenben a két fekete bőrű, Sol Campbell és Ashley Cole kevésbé sikeres. Campbell a Macclesfield Townt iránmyította a 2018–2019-es idényben, majd tavaly óta a Southend United menedzsere. Ashley Cole a Chelsea 15 éven aluli futballistáival foglalkozik.

„Van nagyjából ötszáz játékos a Premier League-ben, és egyharmadunk fekete. Mégsincsen képviseletünk a hierarchiában, a menedzserek között, az edzői karban.”

2018-ban az Angol Labdarúgó-szövetség egy esélyegyenlőségi cselekvési tervben megcélozta, hogy vezetői 5 százalékát és az angol válogatott edzői stábjának 13 százalékát BAME-háttérrel rendelkező személyek töltsék be. Ugyanebben a tervben az FA 2021-re 11, illetve 20 százalékra tervezte növelni a számokat.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×