eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A zalaegerszegi Bobál Gergely ünnepel, miután gólt szerzett a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 36. fordulójában játszott ZTE FC - Budafoki MTE mérkőzésen a Zalaegerszegi Városi Stadionban 2019. május 5-én. A ZTE 4-1-re győzött, így bajnok lett a feljutását már a múlt héten bebiztosító csapat.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A Bobál ikrek góljaival győzelemmel jubilált a ZTE

Márton Gábor együttese öt mérkőzés óta veretlen az élvonalban.

Jubileumi összecsapásra készültek Zalaegerszegen, ugyanis a klub tájékoztatása szerint a csapat története 2000. "NB-s" találkozóján lépett pályára. Az első-, másod- és harmadosztályú mérkőzéseket figyelembe véve a gárda 1999 összecsapáson 780 győzelmet aratott 511 döntetlen és 708 vereség mellett.

A ZTE fennállásának 1161. élvonalbeli mérkőzésén az első félidőben ugyan a vendég Puskás Akadémia birtokolta többet a labdát, de helyzetei inkább a hazai csapatnak voltak, ugyanakkor gólt nem láthatott a közönség.

A második játékrészt gyorsan megalapozta Nagy Zsolt hibája, a vendégek védője rendkívül könnyelműen adta el a labdát saját térfelén, Bobál Gergely pedig óriási góllal szerzett vezetést a hazaiaknak. A ZTE a gólt követően fölénybe került - ez még azzal együtt is igaz, hogy a vendégek szinte azonnal egyenlíthettek volna, de Mebrahtu lövése a kapufán csattant. A folytatásban a felcsúti kapus Tóth Balázs több nagy védést is bemutatott.

A hajrában a ZTE már csak az előny megtartására törekedett, de végül egy pontrúgás után eldöntötte az összecsapást: az ikertestvérét csereként váltó Bobál Dávid fejelt a hálóba.

Márton Gábor együttese öt mérkőzés óta veretlen az élvonalban - ez idő alatt négy győzelem és egy döntetlen a mérlege -, ilyen hosszú jó sorozata 2010 óta nem volt a csapatnak. A Puskás Akadémia 11 veretlenül megvívott találkozót követően kapott ki idegenben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×