eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A német Timo Werner ünnepel, miután gólt szerzett Hollandia ellen a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Németország-Hollandia mérkőzésen Gelsenkirchenben 2018. november 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

A Chelsea máris legyőzte a Liverpoolt?

Öröm a Chelsea-nek, csalódás a Liverpoolnak: a londoni „Kékek” közel járnak a megegyezéshez az RB Leipzig német csatárával, Timo Wernerrel.

Az eredményes tárgyalások hozadékaként a lipcseiek 53 millió fontért hajlandóak elengedni a csatárt a Chelsea-hez. Amikor Frank Lampard tavaly menedzserként átvette játékos-pályafutása első számú klubját, első számú célpontjának nevezte Wernert. A futballista szerződésében szerepel egy záradék, amely szerint a jelzett összegért mehet, amennyiben június 15-ig valaki hajlandó ezért az összegért szerződtetni.

Noha az angol klubnak még le kell zárnia néhány vitás kérdést az RB Leipziggel, már kiszivárgott, hogy ötéves kontraktust kínál Wernernek.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere korábban azt mondta saját igazgatótanácsának, hogy szorgalmazná Timo Werner megvásárlását, mivel a középcsatár játéka jól beilleszthető lenne a Liverpooléba. A koronavírus-járvány miatt gazdasági gondok ugyanakkor óvatosságra intették a klub vezetőit, akik eddig még nem tettek konkrét ajánlatot a 24 éves csatár megvételére.

Ezzel szemben a Chelsea jobb helyzetben van: tavaly nem vásárolt, mivel kizárták az átigazolásokból, Télen sem költött jelentős összeget.

Frank Lampard szeretné a támadószekciót megerősíteni. Csak három csapat szerzett több gólt a „Kékeknél” a Premier League-ben, de a lőtt gólokat tekintve a Stamford Bridge kedvencei jócskán elmaradnak a Liverpool és a Manchester City mögött. Már eldőlt, hogy Hakim Zijes július elsején az Ajaxból a Chelsea-hez igazol. Már februárban megállapodott abban, hogy 36 millió fontért odaszerződik.

A Chelsea korábban figyelte a lyoni Moussa Dembélét, a Bayer Leverkusenből Kai Havertzet és a Borussia Dortmund angol játékosát, Jadon Sanchót is, ám Lampard elsősorban Wernert akarja. Úgy véli, a német középcsatár centerben is bevethető, de az igazi posztja a balszélső lenne, nagyon jól megérthetné magát Tammy Abrahammal, a Chelsea házi gólkirályával.

Timo Werner pályafutása a VfB Stuttgartban indult, de fejlődése különösen 2016 óta gyorsult fel, amióta az RB Leipzighez igazolt. Ebben az idényben, minden sorozatot figyelembe véve, már 31 gólnál jár.

A Chelsea egyébként balhátvédet is keres, azon a poszton Lampard első számú kiszemeltje Ben Chilwell, a Leicester City futballistája. Ha ő túl drágának bizonyulna, a „Kékek֊ visszamennek az Ajaxhoz tárgyalni, mégpedig Nicolás Tagliafico megszerzése érdekében.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×