eur:
395.14
usd:
371.18
bux:
65348.24
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Juventus.com

Az olasz futball lemondana a VAR-ról a folytatás érdekében

Meglepő, de nagyon örvendetes hír Olaszországból: a La Gazzetta dello Sport szerint a Serie A csapatai május 4-én folytathatják az edzéseket. Mindezt annak érdekében, hogy júliusban be tudják fejezni az idényt.

A „rózsaszín újság” példaként a német Bundesligát említi, Olaszországban is kezdetben kis csoportokban dolgoznának, majd együtt készülne a csapat, ameddig mérkőzéseket is lehet játszani. A folytatásra három dátumot jelöltek meg: május 24., május 31. vagy június 7. A Serie A-ból még 13 forduló van hátra, hat és fél hét elég lehet az idény befejezésére.

A helyzet azért ennyire még nem szép, több nehezítő tényező is van. Az egyik természetesen az olaszországi járványhelyzet, de a másik a légiósoké. Közülük sokan hazautaztak a járvány kitörése után, és ha visszatérnek Olaszországba, a jelenlegi szabályok szerint 14 napig karanténbe kényszerülnek.

A La Gazzetta dello Sport azt is megemlítette, hogy a Juventus három, a koronavírussal megfertőződött játékosa, Paulo Dybala, Blaise Matuidi és Daniele Rugani még mindig karanténban pihen. A Fiorentina, a Sampdoria és a Hellas Verona csapatánál ugyancsak előfordultak megbetegedések.

Kérdéses a játékvezetők működése. A Corriere dello Sport jelentése szerint a Serie A-t szervező Lega különös szabályokat ír elő a játékvezetői csapatok egészségének védelmére, ha visszatérnek a pályára. Az olasz játékvezetők szövetségének (AIA) elnöke, Marcello Nicchi, a TMW Rádióval készített interjújában beszélt az utazási szabályokról. Elmondta, hogy a bírók általában tömegközlekedéssel, azon belül is például vonattal utaznak a mérkőzésekre, ezek pedig nem fertőtlenítettek.

Könnyítést jelenthet a folytatást illetően, hogy elképzelhető, hogy a hátralévő 13 fordulóban eltekintenek a VAR használatától. Nicchi erről szólva elmondta: a Serie A kész arra, hogy lemondjon a technikai segédeszköz használatáról, mivel túl sok embernek kellene működtetnie, csupán néhány négyzetméter alapterületen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×