eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fucsovics Márton az olasz Fabio Fognini ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Londonban 2019. július 4-én.
Nyitókép: MTI/AP/Alastair Grant

Brutális ellenfelet kapott Fucsovics és csapata

Horvátország és Ausztrália lesz a magyarok csoportellenfele novemberben a tenisz Davis Kupa madridi döntőjében.

A csütörtöki, Londonban tartott sorsoláson eldőlt, hogy Köves Gábor szövetségi kapitány együttese a D jelű trióban kap helyet a 18 csapatos fináléban. Riválisai közül legalább az egyiket le kell győznie ahhoz, hogy továbbjusson a nyolc közé csoportelsőként vagy a két legjobb második egyikeként.

"Lehetne rosszabb is" - kezdte értékelését az MTI érdeklődésére Köves Gábor. "Klassz lenne, ha a horvátok ugyanazzal a csapattal állnának ki, mint tavaly, ezzel együtt minden csapat erős, meglátjuk, hogy kiket neveznek Madridba. Mi örülünk, hogy ott lehetünk, és úgy érzem, nem panaszkodhatunk a sorsolásra" - tette hozzá.

Múlt héten a magyar válogatott Fucsovics Márton és Balázs Attila révén 3-2-re legyőzte a DK-rangsor 4. helyén álló belgákat a debreceni selejtezőben, ezzel egy helyet javítva a 23. helyre jött fel.

A magyarok a sorsolás előtt a harmadik kalapba kerültek, így azt már tudni lehetett, hogy biztosan elkerülik csoportellenfélként a szintén oda sorolt Svédországot (14.), Ausztriát (15.), Csehországot (17.), Kolumbiát (18.) és Ecuadort (24.).

Az első kalapban a címvédő Spanyolország (3.), a tavaly döntős Kanada (6.), a ranglistát vezető Franciaország, valamint Horvátország (2.), az Egyesült Államok (5.) és Szerbia (7.) szerepelt, míg a második kalapban a németek (8.), az olaszok (9.), a britek (10.), az ausztrálok (11.), a kazahok (12.) és az oroszok (13.) voltak.

Ami a csoportellenfeleket illeti, a horvátok 2005-ben és 2018-ban megnyerték a Davis Kupát. Tavaly a fináléban nyert párharc nélkül utolsók lettek csoportjukban Spanyolország és Oroszország mögött, majd a múlt heti selejtezőben Indiát győzték le. Az ausztrálok 28-szor hódították el a DK-serleget - legutóbb 2003-ban -, a 2019-es végjátékban a negyeddöntőig jutottak, az idei kvalifikációban pedig Brazíliát verték.

A november 23. és 29. között sorra kerülő finálé résztvevői közül 12 válogatott - köztük a magyar - a selejtezőből érkezett, hozzájuk csatlakozott a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.

A Davis Kupa-döntő csoportjai:

  • A csoport: Spanyolország, Oroszország, Ecuador
  • B csoport: Kanada, Üzbegisztán, Svédország
  • C csoport: Franciaország, Nagy-Britannia, Csehország
  • D csoport: Horvátország, Ausztrália, Magyarország
  • E csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia
  • F csoport: Szerbia, Németország, Ausztria
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×