eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Willy Caballero, a Chelsea kapusa (b) és Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa (k) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Bayern München elleni első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2020. február 25-én. A Bayern München 3-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Elégedett bajorok, a Chelsea-nél kijózanító vereségről beszélnek

A Bayern Münchent irányító Hans-Dieter Flick elégedetten nyilatkozott azok után, hogy csapata 3-0-ra győzött szerda este a Chelsea vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első összecsapásán.

"Nagyszerű eredmény ez számunkra, a csapat pont úgy teljesített, ahogy az elterveztük, végig koncentráltan játszottunk" - fogalmazott az 55 éves szakember, aki külön kitért Serge Gnabry teljesítményére.

"Láttam, hogy játszott az Arsenalban, figyelemmel követtem a pályafutását. Már első BL-meccsén meggyőzött, a Bayernben pedig sokat fejlődött. Boldog vagyok, hogy a mi játékosunk" - jelentette ki a két gólt szerző szélsőjéről.

Érdekesség, hogy a mostani BL-idényben hat gólnál tartó Gnabry minden találatát az angol fővárosban szerezte: a csoportkörben négyszer volt eredményes a Tottenham otthonában.

"Sok barátom van Londonban, közülük többen itt is voltak a mérkőzésen. Ez sok erőt adott nekem"

- fogalmazott a német válogatott labdarúgó, aki 2012 és 2016 között volt az Arsenal játékosa.

"Ezen a szinten ilyen a labdarúgás, ez a Bayern München. Ha nem valósítunk meg mindent tökéletesen, akkor ez történik" - fogalmazott a Chelsea-t irányító Frank Lampard, aki játékosként két BL-döntőt játszott a londoni együttessel, egyet épp a Bayern Münchennel szemben.

Hozzátette, kemény leckét kapott fiatal csapata a bajoroktól, akik "kijózanító vereséget" mértek rájuk, de szeretnék a március 18-i müncheni visszavágón megmutatni, mire képesek.

A három hét múlva esedékes németországi mérkőzésen Lampard nem számíthat spanyol védőjére, Marcos Alonsóra, akit Robert Lewandowski lekönyökléséért először sárga lapos büntetéssel sújtottak, majd a videobírós visszanézés után az ítéletet piros lapra módosították. Emellett Jorginho is eltiltott lesz sárga lapok miatt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×