eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Parkes Rebecca (b) és a holland Ilse Koolhaas a női vízilabda világliga európai selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen Szentesen 2020. február 25-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Női vízilabda világliga - Magabiztos magyar győzelem

A magyar válogatott 12-7-es győzelmet aratott Szentesen a holland csapat felett a világliga európai selejtezőjének negyedik fordulójában.

Bíró Attila együttese ezzel a csoport élére ugrott, a csapat jövő vasárnaptól olimpiai selejtezőtornán szerepel, azonban a koronavírus miatt egyelőre nem biztos, hogy az előzetes tervek szerint Triesztben sorra kerülő eseményt az olaszországi helyszínen rendezik meg.

A magyarok a vl-selejtező első fordulójában bravúros pontszerzéssel kezdtek a spanyolok otthonában, majd Oroszországban és Görögországban győztek. A hollandokkal kereken egy hónappal ezelőtt találkozott Bíró Attila együttese, amely a hazai rendezésű Európa-bajnokság bronzmérkőzésén 10-8-ra nyert riválisa ellen.

A találkozó Parkes Rebecca centergóljával indult, majd Vályi Vanda használt ki egy védekezési hibát. A hollandok szépítettek, a negyed utolsó másodpercében azonban Szilágyi Dorottya állította vissza a különbséget egy félpályás ejtéssel.

A második negyedet az első magyar emberelőnyös találat vezette fel Szilágyi révén, ezt követően viszont kissé megakadt a támadójáték - kimaradt egy ötméteres is -, a hollandok pedig ezt kihasználva néhány perc alatt egyenlítettek.

A nagyszünet után az Eb-gólkirály Keszthelyi Rita törte meg a hazai gólcsendet,

majd Garda Krisztina értékesített egy ötméterest és eresztett el egy hatalmas bombát - eközben egyszer a hollandok is betaláltak (7-5). A rivális Maud Megens szép kapásgóljával zárkózott fel újra, de Szücs Gabriella gyorsan válaszolt. A gólgazdag játékrészben egy holland találatra még két magyar érkezett Szilágyi és Illés által.

A záró nyolc perc elején a 19 éves Magyari Alda - aki Kasó Orsolyát váltotta korábban - védte Catharina van der Sloot, majd Keszthelyi és Szilágyi egy-egy ejtéssel gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást (11-7).

A világliga európai selejtezőjében hét csapat érintett, mindenki hat mérkőzést játszik - hármat otthon, hármat idegenben. A magyarok a folytatásban Olaszországot és Franciaországot fogadják. A szuperdöntőt június 9. és 14. között, később kijelölendő helyszínen tartják, amelyre három csapat kvalifikálja magát Európából.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×