eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A 2020-as Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny szakaszait ismertető sajtótájékoztató Milánóban 2019. október 24-én. A 103. Girónak magyarországi vonatkozása is lesz, ugyanis május 9-én egy 9,5 kilométeres időfutammal indul, a budapesti Hősök teréről, onnan a Várba tekernek fel a versenyzők, majd két hosszú szakasz jön, Budapest–Győr és Székesfehérvár–Nagykanizsa lesz az útvonal, 193 és 204 kilométeresek lesznek a szakaszok. A körverseny május 31-ig tart.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Új részletek a Giro d'Italia budapesti szakaszáról

Áthalad a Lánchídon a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny idei első szakasza, a budapesti időfutam.

A Nemzeti Sportügynökség tájékoztatása szerint az olasz körversenyt szervező RCS Sport bejelentette, hogy a magyarországi Grande Partenza, vagyis a nagy rajt május 9-i szakaszának útvonalát módosították, ezzel a főváros lakossága is jól jár, mivel kevesebb lezárásra lesz szükség az etap során.

A Giro d'Italia magyarországi szervezőbizottsága - Révész Máriusz kormánybiztos és Nagy Zsigmond, a Nemzeti Sportügynökség ügyvezetőjének irányításával -, az RCS Sport ügyvezető igazgatójával, Mauro Vegnivel együtt korábban tárgyalásokat folytatott Gy. Németh Erzsébettel, Budapest főpolgármester-helyettesével. A megbeszélésen felvetődött: a Lánchíd felújításának elmaradása miatt lehetőség nyílik arra, hogy a Giro d'Italia mezőnye a Grande Partenza első napján áthaladjon a Budapest egyik jelképének számító hídon. Ez az opció korábban már szóba került az útvonaltervezés során, azonban a hídfelújítás tervezett menete miatt tavaly nyáron Lánchíd nélküli szakaszt mutattak be.

A budapesti időfutam útvonala a változtatás után

a Hősök teréről indulva érinti a magyar főváros legrégibb és szimbolikus hídját, valamint az Alagutat, és ezt követően kanyarodik fel a budai Várba.

Ennek eredményeként a verseny ideje alatt nem kell lezárni az alsó rakpartot, a 2-es villamos zavartalanul közlekedhet, és a Margit híd forgalmát sem akadályozza majd a viadal.

"A Giro Nagy Rajt szervezőbizottságának útvonalért felelős szakemberei folyamatosan egyeztetnek a hatóságokkal: a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a Budapest Közúttal, a BKK-val és a KNEB-bel" - fogalmazott a szervezőbizottság projektvezetője, Sió Zoltán.

Hozzátette, külön tárgyalások zajlanak az érintett kerületekkel, az engedélyeztetési eljárásokat pedig a főváros javaslatait követve végzik. Emlékeztetett rá: a világ második legrangosabb kerékpáros körversenye 66 magyar települést érint május 9. és 12. között.

A fővárosi időfutamot követően Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×