eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b3) magyaráz a játékosoknak a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én. Balról Pohl Zoltán (9), Hárai Balázs (12), Nagy Viktor (a vízben, háttal), Mezei Tamás (k), Varga Dénes (10), Manhercz Krisztián (3), Sedlmayer Tamás (a vízben, 7) és Angyal Dániel (j).
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Készen áll a kihívásokra a férfi pólóválogatott

A szövetségi kapitány szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott szereti a kihívásokat és készen is áll arra, hogy megfeleljen ezeknek a januárban Budapesten sorra kerülő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

Többek között erről is beszélt Märcz Tamás a kontinensviadal helyszínén, a Duna Arénában tartott pénteki sajtónyilvános edzést követően. A szakember elmondta, a felkészülési idő rövidsége miatt dolgozik csak 17 fős kerettel, és minden játékos egészséges.

Hozzátette, nem sok idő telt el az utolsó klubmérkőzés, azaz a Ferencváros és az OSC Bajnokok Ligája-összecsapása óta, amelyen a válogatott jelentős hányada vízbe ugrott. Ennek ellenére - ellentétben a májusi, világbajnokság előtti időszakkal -

tökéletes mentális és fizikális állapotban lévő vízilabdázókat kapott.

A kapitány pontosan nem fogalmazta meg a célokat, de azt mondta, ugyanúgy gondolkodnak, ahogyan a tornán szereplő bombaerős csapatok, melyeket ugyanaz motiválja. Hangsúlyozta, hogy az Európa-bajnokság kimagaslóan a legerősebb világverseny.

A válogatott a Duna Arénában napi két edzéssel hangol az Eb-re, majd január 3. és 5. között az olaszországi Cuneóban a házigazdák mellett Görögország és az Egyesült Államok csapatával találkozik felkészülési tornán. Erre a viadalra már csak 15 játékos utazik, és utána alakul ki a végleges 13 fős Eb-keret.

Märcz Tamás együttese a csoportban sorrendben a törökökkel, a spanyolokkal és a máltaiakkal találkozik - várhatóan a viadal elején kétkapus edzéseket is tartanak egy-egy másik ágon érdekelt válogatottal.

Az Európa-bajnokságon egy olimpiai indulási jogot lehet szerezni, ugyanakkor a világliga-győztes szerbek, a világbajnok olaszok és az ezüstérmes spanyolok helye már biztos Tokióban.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×