INFORÁDIÓ 
2020. július 2. csütörtök
Ottó

oroszország

wada

dopping

manipuláció

eltiltás

olimpia

világbajnokság

Négy évre eltiltották Oroszországot az olimpiáktól és világbajnokságoktól

Négy évre eltiltották Oroszországot az olimpiáktól és világbajnokságoktól

Infostart

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és világbajnoki részvételtől.

A Reuters tudósítása szerint a WADA végrehajtó bizottsága egyhangú döntést hozott hétfőn, mivel bizonyítottnak látta, hogy az oroszok hamis bizonyítékok használatával és a pozitív doppingtesztek adatainak törlésével számos esetben beavatkoztak, megakadályozva a doppingvétségek bizonyítását.

A döntés azt jelenti, hogy az orosz sportolók bár részt vehetnek jövőre a tokiói olimpián, nem indulhatnak a hazájuk színeiben, csak a NOB-zászló alatt, és kizárólag akkor, ha bizonyíthatóan nem érintettek doppingbotrányban.

A katari 2022-es labdarúgó-világbajnokságon nem léphet pályára az orosz válogatott, ám jövőre, a 2020-as Európa-bajnokságon játszhatnak, mert az eltiltás csak az olimpiákra és a világbajnokságokra vonatkozik. A döntés szintén nem érinti a 2021-es, szentpétervári rendezésű BL-döntőt sem.

A döntés ellen, amelyre egyébként már számítottak az oroszok, az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) 21 napon belül fellebbezhet, és amennyiben így tesz, az ügyben a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hozza meg a végső határozatot.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018