INFORÁDIÓ 
2020. január 23. csütörtök
Rajmund, Zelma

oroszország

wada

dopping

manipuláció

eltiltás

olimpia

világbajnokság

Négy évre eltiltották Oroszországot az olimpiáktól és világbajnokságoktól

Négy évre eltiltották Oroszországot az olimpiáktól és világbajnokságoktól

Infostart

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és világbajnoki részvételtől.

A Reuters tudósítása szerint a WADA végrehajtó bizottsága egyhangú döntést hozott hétfőn, mivel bizonyítottnak látta, hogy az oroszok hamis bizonyítékok használatával és a pozitív doppingtesztek adatainak törlésével számos esetben beavatkoztak, megakadályozva a doppingvétségek bizonyítását.

A döntés azt jelenti, hogy az orosz sportolók bár részt vehetnek jövőre a tokiói olimpián, nem indulhatnak a hazájuk színeiben, csak a NOB-zászló alatt, és kizárólag akkor, ha bizonyíthatóan nem érintettek doppingbotrányban.

A katari 2022-es labdarúgó-világbajnokságon nem léphet pályára az orosz válogatott, ám jövőre, a 2020-as Európa-bajnokságon játszhatnak, mert az eltiltás csak az olimpiákra és a világbajnokságokra vonatkozik. A döntés szintén nem érinti a 2021-es, szentpétervári rendezésű BL-döntőt sem.

A döntés ellen, amelyre egyébként már számítottak az oroszok, az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) 21 napon belül fellebbezhet, és amennyiben így tesz, az ügyben a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hozza meg a végső határozatot.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018