eur:
395.25
usd:
364.72
bux:
65635.41
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Négy évre eltiltották Oroszországot az olimpiáktól és világbajnokságoktól

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és világbajnoki részvételtől.

A Reuters tudósítása szerint a WADA végrehajtó bizottsága egyhangú döntést hozott hétfőn, mivel bizonyítottnak látta, hogy az oroszok hamis bizonyítékok használatával és a pozitív doppingtesztek adatainak törlésével számos esetben beavatkoztak, megakadályozva a doppingvétségek bizonyítását.

A döntés azt jelenti, hogy az orosz sportolók bár részt vehetnek jövőre a tokiói olimpián, nem indulhatnak a hazájuk színeiben, csak a NOB-zászló alatt, és kizárólag akkor, ha bizonyíthatóan nem érintettek doppingbotrányban.

A katari 2022-es labdarúgó-világbajnokságon nem léphet pályára az orosz válogatott, ám jövőre, a 2020-as Európa-bajnokságon játszhatnak, mert az eltiltás csak az olimpiákra és a világbajnokságokra vonatkozik. A döntés szintén nem érinti a 2021-es, szentpétervári rendezésű BL-döntőt sem.

A döntés ellen, amelyre egyébként már számítottak az oroszok, az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) 21 napon belül fellebbezhet, és amennyiben így tesz, az ügyben a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hozza meg a végső határozatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×