eur:
391.12
usd:
366.21
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nagy Zsolt (j) és a walesi Aaron Ramsey a Wales - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bale-lel és Ramsey-vel nem tud versenyezni a mai magyar válogatott

A magyar válogatott sima, 2-0-s vereséget szenvedett Cardiffban Wales csapatától a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőinek zárónapján. Marco Rossi válogatottja, amely elsőként várta a nyarat, a negyedik helyen végzett a csoportjában. Márciusban még megpróbálhatja a Nemzetek Ligáján keresztül való kvalifikációt.

Marco Rossi a Gulácsi - Lovrencsics, Baráth, Lang, Nagy Zsolt - Nagy Ádám, Pátkai - Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai - Szalai tizenegyet választotta, Gulácsi, Lovrencsics, Nagy Zsolt, Nagy Ádám és Sallai sem kezdett pénteken az uruguayiak ellen. Nagy Zsolton rengeteg múlhatott, akár Joe Allennel, akár Gareth Bale-lel kerülhetett szembe, eddigi pályafutása legnehezebb párharcát vívta volna.

Hallgatva a sajtóközpontban a walesi szakértők utolsó elemzését, kiderült, hogy boldogok, hogy több mint egy év után Gareth Bale és Aaron Ramsey újra együtt tud játszani a válogatottban. Úgy vélték, nem jelenthet gondot, hogy a csapat szombaton Azerbajdzsánban játszott. Arra számítottak, hogy a házigazdák megpróbálják majd birtokolni a labdát.

A játékvezető a román Ovidiu Alin Hategan volt.

Események

  • A 9. percben Nagy Zsolt rontása után Bale íveléssel kereste Ramsey-t, de a magyar védők tisztáztak. (Ha viccelni akarnánk, emlegethetnénk, hogy a Sky Sports közvetítői lengyelesen mondják a magyar neveket. Saali is Szallai, Szalai pedig Salai.)
  • Szép walesi kontra végén gyenge lövés, Bale feladta a labdát a jól helyezkedő Gulácsinak. Eddig nincs sokat nálunk a labda.
  • Közben egys breaking news a brit forrásokból: a Tottenham Hotspur menesztette a fél évvel ezelőtt még a csapatát a BL-döntőbe vezető Mauricio Pochettinót.
  • A 15. percben vezetést szerzett a walesi válogatott. Gareth Bale kiválóan adta be a labdát Lang Ádám mellett, s a rosszul helyezkedő Nagy Ádám mögül Aaron Ramsey viszonylag könnyedén a kiszolgáltatott Gulácsi Péter kapujába fejelte a labdát, 1-0. A magyar és a walesi válogatott egymás elleni mérkőzésein az első és az utolsó walesi gólt is egy Juventus-játékos szerezte, 1958-ban John Charles, most Aaron Ramsey. Közben a szlovákok is vezettek, Robert Bozenik talált az azeriek kapujába. Két gólra van a magyar válogatott a továbbjutástól.
  • A 25. percben Dzsudzsák Balázs szabadrúgása után Barát Botond fejelt, de nem volt veszélyes a walesi kapura.
  • Szoboszlai ígéretesen tört be a tizenhatoson belülre, némi jóindulattal kaphatott volna tizenegyest, de nem volt tiszta eset. Az ellentámadásból elszaladtak a walesiek, Bale tökéletes beadása után Moore ziccerből fejelt a bal alsó sarok mellé.
  • Egy szót sem szólhattunk a román játékvezetőkre... A 33. percben Szalai lesről indulva fejelte vissza a labdát Szoboszlai elé, aki nyolc méterről tiszta helyzetből lőtt, Hennessey vetődve védett, majd kiszedte Sallai ismétlését is. Elképesztően nagy helyzet volt.

Vége a félidőnek, 1-0 Walesnek.

  • Hazai góllal kezdődött a második játrész, egy bal oldali szabadrúgás után Bale továbbfejelte a labdát, Moore is belecsúsztatott, s a talán egy hajszálnyival lesen élő Aaron Ramsey megszerezte a második gólját, 2-0.
  • Gareth Bale szabadrúgása alig kerülte el a magyar kaput.
  • Nagy Ádám helyére Kovács István állt be a 60. percben.
  • Daniel James csavarása után alig kerülte el a labda a bal felső sarkot.
  • Pátkai Máté után Kovács István is sárga lapot kapott, ez utóbbi egy teljesen felesleges szabálytalanság hozadéka volt.
  • Dzsudzsák Balázs nem tudta emlékezetessé tenni rekordbeállító, 108. válogatottságát, egyetlen jó megmozdulása sem volt. Varga Roland váltotta.
  • Daniel James remek előkészítése után Aaron Ramsey nagyon közel járt a mesterhármashoz, Gulácsi Péter bravúrral, lábbal védett.
  • Leült a mérkőzés, nincs erő a magyar támadójátékban. Ha van olyan, egyáltalán.
  • Sallai Roland helyére beállva Holender Filip zárja a mérkőzést.

Vége a találkozónak, Wales 2-0-ra nyert, s a horvátok mögött továbbjutott a csoportból. (A szlovákok is legyőzték Azerbajdzsánt, 2-0).

Továbbiak

A 2020-as Eb biztos résztvevői:
Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Törökország, Ukrajna, Wales

A 2020-as Eb biztos pótselejtezős csapatai a Nemzetek Ligája alapján:
A: Izland
B: Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Írország, Észak-Írország
C: Skócia, Norvégia, Szerbia
D: Georgia, Észak-Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország
feltöltéssel (a divízió a pénteki sorsoláson dől el):
Bulgária, Izrael, MAGYARORSZÁG, Románia (A vagy C divízió)

Sorsolás péntek délben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×