eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma
Nizza, 2018. május 31.Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy nizzai edzésen 2018. május 31-én. A francia válogatott a június 14-én kezdődő orszországi világbajnokságra készül. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Didier Deschamps százados lett – duplán is

Didier Deschamps újabb fejezettel írta be magát a futballtörténelembe. Ő a harmadik Mario Zagallo és Franz Beckenbauer után, aki játékosként és szövetségi kapitányként is a futball világbajnoka lett, ezt tudjuk róla tavaly nyár óta. Most újabb mérföldkőhöz érkezett.

Az előző tételt még inkább szűkítve: a német futball Császára után mindössze a második volt, aki világbajnok válogatott csapatkapitánya és szövetségi kapitánya is volt. Hosszú pályafutása alatt 103-szor játszott a francia válogatottban, az albánok elleni tiranai stadionavatón pedig századik alkalommal dirigálta szövetségi kapitányként a Kékeket.

A futballtörténelem első alakja, aki játékosként és szövetségi kapitányként is ugyanazzal a nemzeti tizeneggyel centenáriumot ünnepelhetett. Érdekes, hogy bár az edzői karrier általában hosszabb, mint a játékos-pályafutás, ma már lényegesen többen érik el századik válogatottságukat játékosként, mint edzőként.

Didier Deschamps a tizenharmadik olyan edző, aki ugyanazt az európai válogatottat legalább százszor dirigálhatta. Két német, Joachim Löw és Sepp Herberger vezeti a listát, utánuk következik Morten Olsen, Walter Winterbottom, Helmut Schön, Antoni Piechniczek, Baróti Lajos, Vicente Del Bosque, Lars Lagerbäck, Alf Ramsey, Hugo Meisl, Berti Vogts a sorban.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×