eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma
A német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéje második, vasárnapi futamának mezőnye a mogyoródi Hungaroringen 2018. június 3-án.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Véget érhet a Hungaroring magyarországi hegemóniája

Már tervezgetnek Nyíregyházán egy több funkciós autó-motorsport központot a Nemzeti Sportközpontok megbízásából.

Magyarországi versenytársa lehet a Hungaroringnak, Nyíregyházán terveztet az MNSK egy multifunkciós technikaisport-központot 215 millió forintért két céggel, a Truck Race Promotionnel és a Katona Mérnöki Szolgáltatóval egy nyílt tender alapján - írja a Napi.hu.

Az ajánlatkérő Nemzeti Sportközpontok (MNSK) azzal indokolja a beruházás szükségességét, hogy a mogyoródi Hungaroring már nem elég, az ország keleti felébe is kell egy hasonló, minden igényt kielégítő, XXI. századi központ.

Az elvárások:

  • a Nemzetközi Automobilszövetség szerint minősített Grade 6R versenypálya, de további feladat az FIA Grade 2 minősítésnek való megfelelés lehetőségének a vizsgálata
  • nemzetközi gokartpálya és vezetéstechnikai központ,
    offroad és salakmotorközpont.

A létesítményben lesz hotel, étterem és konferencia-központ is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×