eur:
392.74
usd:
366.09
bux:
66823.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Kolozsvár, 2017. április 22.Berki Krisztián bemutatja lólengés gyakorlatát a kolozsvári torna Európa-bajnokság szerenkénti döntőjében 2017. április 22-én. Berki ezüstérmet nyert.  (MTI/EPA/Robert Ghement)
Nyitókép: ROBERT GHEMENT

Súlyos döntést hozott Berki Krisztián

Akár vállprotézis is várhat az olimpiai bajnok tornászra, ha tovább kockáztatja a sportot. Ennek ellenére nem adja fel az olimpiai álmait.

Berki Krisztián válla újból megroppant, így kihagyja a stuttgarti torna-világbajnokságot, és könnyen lehet, hogy az újabb műtét pályafutása befejezését jelenti. Amint az Infostarton is beszámoltunk róla, az olimpiai bajnok tornásznak edzés közben ismét megsérült a korábban többször műtött válla, és nehéz döntési helyzetbe került. Egy kétes kimenetelű villámműtéttel még megpróbálhatta az olimpiai kvalifikációs vb-t, de akár végzetes sérülést is kockáztatott volna.

"Ez már tényleg nem játék! Ha lett volna mögöttem egy normális felkészülés, benne legalább kétszáz gyakorlattal, akkor minden bizonnyal belemegyek a kockázatos kisebb műtétbe, mert akkor a világbajnokság selejtezőjében lett volna miből mozgósítani a tartalékaimat. De nem volt..." - mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban. Három operáción van már túl, és eddig abban bízott, hogy kétévnyi szenvedés után sikerült visszatérnie.

"Nem is feltétlenül a további eredmények és sikerek mozgattak és motiváltak, sokkal inkább az, hogy úgy zárjam le a pályafutásomat, ahogyan azt illik, ahogyan azt szerettem volna. Ahogyan az méltó hozzám. Ezt most az élet elveszi tőlem" - mondta, és hozzátette, ott lesz Stuttgartban a vb-n, és a tanácsaival segíti a társait.

Azt viszont még nem tudja kimondani, hogy ezzel a sérüléssel vége a pályafutásénak, sőt még a tokiói olimpiai kvalifikációról sem mondott le.

"A legfontosabb, hogy megszűnjön a fájdalmam, és képes legyek használni a vállamat, mert jelen állapotomban még a vállprotézis is szóba került. Meglátjuk, hogy miként haladok a rehabilitációval. Igen, ezek már csak reménysugarak, hiszen a világkupa-sorozatban még van esély a kvóta megszerzésére, de nem biztos, hogy az olimpia ennyire fontos, az egészségem sokkal fontosabb" - mondta, és jelezte, már a harmadik műtét után közölték vele az orvosok, hogy már sohasem lesz a válla százszázalékos állapotban.

"Nem tudom, mi lesz a műtét után. Nem így terveztem a pályafutásomat, a végét legalábbis biztosan nem így. Nem így akartam, és akarom lezárni, de ha ez a vége, ezt is el kell fogadnom. A családom mellett a torna az életem. És bár az elmúlt két év rettenetesen nehéz volt, még nem tudok dönteni. Még bármi lehet... Bízunk a csodában" - mondta az olimpiai bajnok.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

A legutóbbi negyedéves magyar GDP-adatok kapcsán kevésbé volt ok az örömre, hiszen a tavalyi utolsó negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye megegyezett az előző negyedévivel, vagyis elakadt a harmadik negyedévben megindult növekedés. Az idei első negyedévvel kapcsolatban viszont már most jó hír, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 13. tagállamként az unióban – 30 napos határidővel publikálja majd első GDP-becslését, azaz az eddigi, a negyedévet követő 45. napon közölt GDP volumenindexet 15 nappal korábban, a negyedévet követő 30. napon teszi közzé. A lépés jelentőségéről és annak hátteréről a statisztikai hivatalt kérdezte a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×