eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Infostart

Már dolgoznak a munkagépek a népligeti kézilabdaaréna építésén

Sietni kell a kivitelezéssel, mert két év alatt fel kell húzni Budapest legnagyobb fedett sportlétesítményét.

A ma készült fényképeink szerint elkezdték a munkát a Népliget mellett, az új multifunkcionális sportcsarnok építési területén. A több mint 20 ezer néző fogadására alkalmas arénának két év alatt el kell készülnie, mert ez lesz a központi helyszíne 2022 januárjában a férfi kézilabda Európa-bajnokságnak.

Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szeptember elején az InfoRádióban azt mondta, hogy lezárult a közbeszerzés, már a szerződéskötés zajlik, és napokon belül megkezdődik a munka. A területen, ahogy a képeken is látható, már a korábban katonai oktatási intézményeknek helyet adó területen a tereprendezéssel indult a munkavégzés, a gépek egyelőre az Üllői úttól távolabbi részeken, a Gyáli útnál dolgoznak.

A beruházásra a legjobb ajánlatot - a második körben, jelentős árcsökkentés után - 78 milliárd forinttal a Market Építő Zrt. adta, így öve lett a beruházás megvalósításának joga. A pontos helyszín a népligeti buszpályaudvar mögötti terület (Üllői út 133-135.) a Gyáli út és az Üllői út között. A fejlesztést a kormány már korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította.

Fürjes Balázs azt is elárulta, hogy minden idők legszigorúbb szerződését kötötték a kivitelezővel, késés esetén napi 400 millió forint a kötbér, és akár a 15 milliárd forintot is elérheti. Késni azonban nem lehet, mert a tervezett határidő 2021 novembere, és a kézilabda-Eb január közepén kezdődik majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×