eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook

Döbbenetes világcsúcsot döntene meg a magyar sportoló

Szőnyi Ferenc Mexikóban indul el egy hússzoros ironman-versenyen októberben. Célja a 427 órás világrekord megdöntése.

Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnok elindul az októberi Decaultratri World Cupon. A sportoló a mexikói húszszoros ironman-versenyen az első helyet és a világbajnoki címet célozza meg - írja a kemma.hu.

A komáromi vasember 43 évesen kezdett el sportolni, ám még 55 évesen is remek formában van. A 18 induló a medencében kezd a 76 kilométeres úszással, amit egy parkban 3600 kilométeres kerékpározás követ. Végül jön a 844 kilométeres futás. A tengerszint feletti magasság 1700 méter lesz, így némi oxigénhiányra is számítani kell.

Szőnyi Ferenc az idei terveiről elárulta: az egész évet annak szentelte, hogy októberben elindulhasson 2019 csúcsversenyén, ahol megkísérli megdönteni a litván Vidmantas Urbonas által még 1998-ban felállított 437:21:40 órás világcsúcsot. Október 5-én reggel 7 órakor rajtol el a verseny, melynek szintideje 28 nap.

Ezt a kihívást egyszer, még 2010-ben már teljesítette, sőt meg is nyerte, így másodjára vág neki annak, ami saját bevallása szerint a legnehezebb verseny volt az életében. Ha sikerül elérnie a kitűzött célt, az egyedüli sportoló lesz a világon, aki kétszer is teljesített hússzoros ironman, azaz dupla deca versenyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×