eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook

Már csak tíz maratonit kell lenyomnia Szőnyi Ferencnek - videó

Stabilan második helyen áll a komáromi "Versenygép" a mexikói 20-szoros ironman versenyen.

Már csak körülbelül tíz maratonit kell lefutnia a mexikói Leonban zajló húszszoros ironman versenyen a komálomi illetőségű Szőnyi Ferencnek, és ő lesz az első ember, aki kétszer is teljesít egy ilyen versenyt - derül ki a Race Machine (Versenygép) becenevű extrém triatlonista Facebook-oldaláról.

A 20 ironmanből álló, folyamatosan - 1700 méteres tengerszint feletti magasságban - zajló viadalon (Decaultratri World Cup) sorban 76 kilométert kellett úszni, 3600 kilométert biciklizni, majd futócipőbe pattanni és teljesíteni 20 maratont, ami 844 kilométer, ez utóbbi résztávnak van hátra körülbelül a fele Szőnyi Ferencnek úgy, hogy a jelenlegi formáját tekintve naponta 100 kilométert tud futni.

Jelen napjai úgy néznek ki, hogy

reggeltől estig 15-18 kilométeres etapokat fut - így jön össze a napi 100 km -, minden futás után eszik, és minden második evés után alszik, de mivel esőben nem szeret futni, záporok idején borul a rend,

akkor pihen még.

Az úszás nagyon kimerítette a hányással és bőrfoszlánnyal teli uszodai vízben, aminek klórozása kikészítette a nyálkahártyáját. Kerékpáron ülve aztán erőre kapott, és a 9. hely környékéről a 2.-ra jött fel. A versenyt sokan feladták már, valószínűleg nyernie is akkor lesz csak esélye, ha a versenyben élen álló francia Christian Mauduit feladja, a vezető előnye nagyságrendileg kétszáz kilométer.

A sportolásba már bőven felnőtt fejjel belevágott komáromi vállalkozó azzal a céllal vágott most neki a teljesítésnek, hogy megdönti a litván Vidmantas Urbonas 1998-as rekordját, a 437 óra 21 perc 40 másodperces világcsúcsot.

Teljesítményét ITT lehet követni.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×