eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Elvitte Spanyolország Bissau-Guinea barcás csodagyerekét

Ansu Fatit a Dortmund-Barcelona BL-csoportmeccsen a magyar tévénézők is megnézhették, 16 éves, új hazája van.

Ansu Fati, a Barcelona 16 éves labdarúgója megkapta a spanyol állampolgárságot, így ősszel pályára léphet a brazíliai rendezésű U17-es világbajnokságon.

A honosítási kérelmet pénteken hagyta jóvá a belügyminisztérium, így a szerdai határidőre már lehet a támadót nevezni az U17-es keretbe.

Ansu Fati Bissau-Guineán született, amelyet szüleivel együtt hagyott el hatéves korában. A válogatottbeli szereplését illetően szülőhazája mellett még Portugáliát is választhatta volna, de miután a család Spanyolországban telepedett le, nem is lehetett kérdéses a játékos döntése. A támadó Sevillában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, de a Barcelona már fiatalon, 2012-ben lecsapott rá.

A játékos az elmúlt hetekben több rekordot is megdöntött:

ő lett a Barcelona történetének legfiatalabb gólszerzője a bajnokságban, és a legfiatalabb játékosa, aki Bajnokok Ligája-mérkőzésen pályára lépett.

Nemcsak klubjában, hanem a spanyol ligát tekintve is a legfiatalabbnak számít az egy bajnoki összecsapáson szerzett gól és gólpassz tekintetben. Nála fiatalabban a Barcelona felnőtt csapatában csak egy játékos mutatkozott be, míg a spanyol bajnokságban csak ketten szereztek gólt.

Az idei U17-es vb október 26-án kezdődik és november 17-ig tart - a 24-es mezőnyben ott van a magyar együttes is -, a legutóbbin, két évvel ezelőtt a spanyolok döntősök voltak.

Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona hét mérkőzésről kénytelen nélkülözni majd Ansu Fatit, közte a Real Madrid elleni hazai rangadóról.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×