eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Óriási meglepetés a kosárlabda-vb-n

A címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatott nem jutott be a legjobb négy közé a Kínában zajló vb-n.

Az európai gárda a nagyszünetben 45-39-re vezetett, majd a harmadik negyedben tíz ponttal elhúzott. Az Egyesült Államok csapata azonban - amely százszázalékos mérleggel zárta a csoportkört - főként a Utah Jazzt erősítő Donovan Mitchell remeklésével kiegyenlített a 28. percben. Az utolsó játékrészben úgy tűnt, hogy a tengerentúliak állnak közelebb a sikerhez, ám a 22 pontos Evan Fournier vezette franciák fantasztikus hajrával megszerezték a győzelmet.

Az elmúlt két vb-n aranyérmes amerikaiak augusztus végén 78 mérkőzés és közel 13 év után kikaptak Melbourne-ben az ausztráloktól, tétmeccsen pedig előzőleg a 2006-os világbajnokság elődöntőjében maradtak alul Görögországgal szemben. Legutóbb a 2002-es, hazai rendezésű vb-n fordult elő, hogy az amerikaiak nem jutottak be a négy közé, akkor a hatodik helyen végeztek.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×