eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma
A Manchester City játékosai ünnepelnek a trófeával a Brighton elleni bajnoki labdarúgómérkőzés után Brightonban 2019. május 12-én. A Manchester City 4-1-re győzött, és megszerezte hatodik bajnoki címét.
Nyitókép: MTI/EPA/James Boardman

Őrületes futballrekord dőlt meg

Először költött labdarúgóklub egymilliárd eurónál (330 milliárd forintnál) többet az aktuális keretére.

A svájci székhelyű Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) adatai szerint a Manchester City lépte át ezt a határt azzal, hogy a jelenlegi keretében lévő játékosok megszerzéséért 1,014 milliárd eurót fizetett ki. A legutóbbi átigazolási időszakban azonban a Paris Saint-Germain (913 millió euró), valamint a Real Madrid (902 millió euró) is megközelítette az egymilliárd eurót.

Josep Guardiola együttese után a Premier League-ben a városi rivális Manchester United (751 millió euró) és a Bajnokok Ligája-címvédő, bajnoki ezüstérmes Liverpool (639 millió euró) következik.

Az európai öt topligában a legkevesebbet a Bundesligában újonc Paderborn áldozta a keretére: négymillió eurót.

A legdrágább és a legolcsóbb keret között 148-szoros a különbség a spanyol bajnokságban (Real Madrid - Mallorca), 114-szeres a francia bajnokságban (PSG - Nimes), 85-szörös a Bundesligában (Bayern München - Paderborn), 63-szoros a az olasz bajnokságban (Juventus - Lecce) és 32-szeres a Premier League-ben (Manchester City - Norwich).

Az átlagos csapatérték Angliában 345 millió euró, Spanyol és Olaszországban 167 millió euró, Németországban 124 millió euró, míg Franciaországban 118 millió euró.

A 10 legértékesebb keret

1. Manchester City 1014
2. Paris St-Germain 913
3. Real Madrid 902
4. Manchester United 751
5. Juventus 719
6. Barcelona 697
7. Liverpool 639
8. Chelsea 561
9. Atlético Madrid 550
10. Arsenal 498

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×