eur:
392.77
usd:
366.59
bux:
66769.81
2024. április 26. péntek Ervin
Lille, 2016. június 15.A szlovák Marek Hamsik ünnepel, miután gólt lőtt az orosz válogatott kapujába 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportja második fordulójában játszott Oroszország-Szlovákia mérkőzésen a lille-i Pierre-Mauroy Stadionban 2016. június 15-én. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)
Nyitókép: A szlovák Marek Hamsik ünnepel, miután gólt lőtt az orosz válogatott kapujába 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában játszott Oroszország-Szlovákia mérkőzésen 2016. június 15-én. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)

Magyar-szlovák - A vendégek szerint az Eb-részvételük a tét

Marek Hamsik csapatkapitány szerint a szlovák labdarúgó-válogatott számára az Európa-bajnoki részvétel lesz a tét hétfőn a magyarok elleni budapesti selejtezőmérkőzésen.

"Ha rosszul alakul a mérkőzés, lehúzhatjuk a rolót" - jelentette ki a 32 éves csatár.

Pavel Hapal szövetségi kapitány ennél valamelyest óvatosabban fogalmazott, ő úgy vélte, győzelemmel csapatának jó esélye lenne, hogy kijusson a kontinensviadalra, míg vereséggel nem a saját kezében lenne a sorsa. Hozzátette: a csoport favoritja továbbra is Horvátország, mögötte kiegyenlített a küzdelem.

"Mindenki egészséges, de még fontosabb, a játékosok fejben is tiszták. Levontuk a megfelelő következtetéseket, de el kell felejteni a pénteki kudarcot, most már csak a magyarok legyőzésére kell koncentrálni" - mondta a cseh szakvezető utalva arra, hogy

együttese két napja hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett a világbajnoki ezüstérmes horvátoktól. "Átbeszéltük a történteket, de nem beszéltük túl, hogy ne bizonytalanítsuk el a játékosokat.

De ami biztos, mindenben javulnunk kell az előző meccshez képest, mert az a teljesítmény kevés lesz".

A szakember arról is beszélt, hogy a legutóbbi kudarc ellenére a csapat magja megmarad, de azért lesznek változások, azokat viszont nem kívánta elárulni. Azt hangsúlyozta, hogy a gárdának most számot kell adnia erejéről és karakteréről.

"Nem érdemes a márciusi, nagyszombati mérkőzésből kiindulni. Azóta a magyarok más taktikával játszanak, így teljesen más mérkőzésre is számítok" - fogalmazott Hapal, aki Dzsudzsák Balázst emelte ki a hazaiak közül kulcsjátékosként. "A magyarok montenegrói vereségéből sem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert mások játszottak más taktikával, mint szoktak."

Hamsik agresszív, hajtós, határozott játékot vár a magyaroktól, de hangsúlyozta, nekik is máshogy kell hozzáállniuk ehhez a találkozóhoz.

"Ez a vereség felrázta a csapatot, de a kudarcot el kell felejteni, mert az Eb-részvételért kell küzdeni.

A magyarok erősek otthon, nem véletlenül verték meg otthon Walest és Horvátországot. Nem szabad gólt kapnunk, akkor nagy baj már nem lehet" - mondta a kínai Dalian Yifang támadója, aki örül, hogy telt ház lesz, mert jobban szeret nagy közönség előtt futballozni.

A magyar-szlovák rangadó hétfőn 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában. A magyarok holtversenyben vezetik a csoportot a horvátokkal, őket három pont lemaradással a szlovákok és a walesiek követik, Azerbajdzsán pont nélkül sereghajtó. Az ötösből az első kettő jut ki a részben magyar rendezésű Eb-re, Budapesten három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×