eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Marco Rossi szövetségi kapitány és Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Íme a Rossi-keret, velük tehet döntő lépést a válogatott a 2020-as Eb felé

A Ferencváros fiatal középpályása személyében újoncot is avathat Marco Rossi szövetségi kapitány Montenegró vagy Szlovákia ellen. Várható egy nagyobb visszatérés is.

Az mlsz.hu portálon már Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfői sajtótájékoztatója alatt nyilvánosságra hozták azt a keretet, amellyel idei legfontosabb mérkőzését meg kell hogy vívja a nemzeti csapat.

A szeptember 9-ei, Szlovákia elleni mérkőzést megelőzi a szeptember 5-ei, montenegrói főpróba, a két meccsre összesen 26 játékost vár Marco Rossi kapitány.

Új ember Sigér Dávid (Ferencváros), visszatérő lehet Sallai Roland és Lang Ádám is.

A középpályán nem bevethető Kalmár Zsolt, de egyelőre kerettag a szintén sérült Nagy Ádám, aki az angol másodosztályban a múlt héten sérült meg.

"Az eddigi összetételen nagyokat változtatni badarság lenne" - kommentálta döntését Marco Rossi, aki leszögezte, "korábban elért győzelmeink csak abban az esetben maradnak értékesek, ha Szlovákia ellen is megszerezzük a 3 pontot".

A keret

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (DVSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Árisz Szaloniki), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bristol City FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Holender Filip (FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting Kansas), Sallai Roland (SC Freiburg), Szalai Ádám (TSG Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC)

A kerettagok szeptember 1-én hétfő este találkoznak Telkiben, majd szeptember 4-én, szerdán utazik a csapat Podgoricába, a Montenegró elleni mérkőzés helyszínére.

Eb-selejtező csoportunk őszi programja:

szeptember 5., csütörtök:
20.45: Montenegró–Magyarország (felkészülési mérkőzés)

szeptember 6., péntek:
20.45: Wales–Azerbajdzsán
20:45: Szlovákia–Horvátország

szeptember 9., vasárnap:
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20:45: Magyarország–Szlovákia
20:45: Wales–Fehéroroszország (felkészülési mérkőzés)

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×