eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Danilo, a spanyol Real Madrid játékosa (k) a jokohamai stadionban tartott edzésen 2016. december 14-én, egy nappal a labdarúgó klubvilágbajnokság Real Madrid-Club America elődöntő mérkőzése előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Ota Kijosi

Eszméletlen karriert fut be a brazil jolly joker

Már a harmadik európai topbajnokság egyik sztárgárdájában kap lehetőséget Danilo Luiz da Silva, mutatjuk a bejárt utat.

Akiknek a Danilo név leginkább a A víg özvegy című operettből ismerős, azoknak érdemes megjegyezni egy "névrokont" a futball világából is. A Juventus – némi pénzmozgás mellett – elcserélte a Manchester Cityvel João Cancelót Danilóra. (Cancelót 65, Danilót 37 vmillió euróra árazták be, a különbözetet fizeti a City.) A 28 éves hátvéd a legutóbbi négy évben egyszer sem játszott 25 bajnokinál egy többet, egyik klubjában sem számított alapembernek, amióta a Portót elhagyta, mégis, valami elképesztő dicsőséglistával rendelkezik.

Danilo Luiz da Silva a teljes neve, 1991. július 15-én született a brazíliai Bicasban. A nagyhírű, de az utóbbi években régi fényéből veszítő Atlético Mineiro nevelése. Pályafutása akkor indult be igazán, amikor 2010-ben, korosztályos válogatott játékosként Neymar akkori csapatához, a Santoshoz igazolt.

2012 elején került Európába, a sok brazilnak ugródeszkát jelentő Portóba, ahonnan 2015 nyarán 31,5 millió euróért került a Real Madridba.

A portugálok, akik korábban csupán 13 millióért vették meg, szép pénzt kerestek rajta.

Danilo két szezont töltött a Real Madridban, s bár nem tudta állandósítani a helyét az alaptizenegyben, 24 hónap alatt játszott 41 bajnokit. Minden sorozatot figyelembe véve 56 mérkőzést játszott a blancóknál, tizenhetet még Rafa Beníteznél, a többit Zinédine Zidane-nál.

2017 nyarán elvitte a Manchester City, 30 millió eurót kapott érte a Madrid, gyakorlatilag nem veszített az üzleten.

Danilo két év alatt hatvan meccset játszott, ebből huszat csereként beállva. Az előnye lett a hátránya: Josep Guardiola hat poszton is játszatta, mindig ahova be kellett valakinek ugrania, oda állította.

Mostantól Maurizio Sarri teheti ugyanezt, Danilo immár a harmadik európai szárbajnokságban játszik majd. A Juventus játékerejét ismerve szinte biztosan növeli majd a trófeái számát, a gyűjteménye már így is lenyűgöző.

Tizenhat trófeát gyűjtött klubszinten,

2011-ben São Paulo állam bajnoka és Libertadores-kupa-győztes volt, 2012-ben és 2013-ban portugál bajnok, kétszer is BL-győztes (2016, 2017), klubvilágbajnok (2016), spanyol bajnok (2017), európai Szuperkupa-győztes (2016), kétszeres angol bajnok (2018, 2019), FA-kupa-győztes (2019), Ligakupa-győztes (2018, 2019) és angol Szuperkupa-győztes (2018. 2019).

Bár volt már junior-világbajnok, olimpiai ezüstérmes, felnőtt-vb-résztvevő, az idei Copára nem fért be a brazil keretbe…

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×