eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin
A gólszerző székesfehérvári Futács Márkó (b) és csapattársa, Kovács István a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Debreceni VSC - MOL Vidi FC visszavágó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. április 23-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Európa-liga: vendégségben minden magyar

A Fehérvár a Vaduz, a Bp. Honvéd az Universitatea Craiova ellen hazai pályán, a Debreceni VSC a Torino vendégeként idegenben játssza ma az első mérkőzését a labdarúgó Európa-liga 2019–2020-as selejtezőinek második fordulójában. Az olaszok furákat írnak a Lokiról.

A papírforma szerint a legkönnyebb dolga a Fehérvárnak lehet, a liechtensteini kupagyőztesként indulási jogot szerző, a svájci második osztályban szereplő rivális ellen. Akad ugyan egy rossz emlék a Vaduzzal kapcsolatban, 2006-ban 4-0-ra nyert a Megyeri úton az Újpest ellen (Kovács Zoltán, a fehérváriak sportigazgatója játszott a meccsen), de biztos, hogy ez még egy rossz gondolat erejéig sem hátráltatja majd a magyar kupagyőztest.

Marko Nikolics legénysége a legjobb összeállításában kezdhet, leszámítva sérült Paulo Viniciust, nincs eltiltott. A „Vidi” az előző körben nem tudott gólt szerezni pályaválasztóként a Pancho Arénában, de mire a Zeta elleni meccs elkezdődött, már biztos volt a továbbjutás a podgoricai 5-1-nek köszönhetően.

A Bp. Honvéd Győrbe viszi a román Universitatea Craiova elleni meccsét. A kispestiek tétmérkőzésen még veretlenek a szezonban (a litván Žalgiris ellen egy győzelem, egy döntetlen volt a mérleg), de nyilvánvalóan most lesz a legnehezebb dolguk. Érdekes, hogy a kétezres években nagyon ritka a nemzetközi kupákban a magyar–román párharc, az eddigi egyetlen párharcban a Steaua kiejtette az Újpestet. A Craiova eddig egyszer játszott magyar ellenféllel a nemzetközi porondon, 1969-ben a Pécsi Dózsa nagyszerű teljesítménnyel elbúcsúztatta!

A Debreceni VSC idegenben, de nem Torinóban, hanem Alessandriában vendégeskedik a „Bikáknál”. (A Toro a Milan visszalépése miatt került a mezőnybe, mire indulása kiderült, már más programra kiadták a stadionját.) Kétségtelenül a Serie A legutóbbi hetedik helyezettje a favorit, sztárjátékosának, Andrea Belottinak a piaci értéke az ötszöröse a teljes debreceni csapaténak.

A Football Italia portál azt elemzi, hogy a Torónak tartania lehet a DVSC csatárainak fizikai erejétől, s hogy mindenképpen megnyugtató előnyt kell szereznie az első találkozón, mert a magyar ellenfél különösen hazai pályán veszélyes. Hozzáteszi: mindkét csapatnak gyenge az idegenbeli mérlege a nemzetközi porondon. Azt is megjegyzi, hogy a DVSC előrébb járhat a felkészülésben, mint a Torino, hiszen már két tétmérkőzésen túl van.

1. mérkőzések:

  • Budapest Honvéd–Universitatea Craiova, Győr, 18.55
  • Fehérvár FC–Vaduz, Felcsút, 20.00
  • Torino–Debreceni VSC, Alessandria, 21.00

Visszavágók (augusztus 1.):

  • Universitatea Craiova–Budapest Honvéd, 18.15
  • Debreceni VSC–Torino, 18.30
  • Vaduz–Fehérvár FC, 19.00
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×