eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Moszkva, 2018. június 27.A brazil Neymar, miután a brazilok 2-0-ra győztek a Szerbia – Brazília mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 27-én. (MTI/EPA/Mahmúd Háled)
Nyitókép: Mahmúd Háled

A nagy Neymar-kanyar: minden út Barcelonába vezet

A barcelonai vezető sportnapilap, a Sport szerint megszületett a szóbeli egyezség Neymar és a Barça között arról, hogy a brazil szupersztár visszatér a katalán klubhoz. Neymar ötéves szerződést kap, ha a pénzügyekben sikerül egyezségre jutni a PSG-vel.

Neymar nem Ronaldinho – ezt a veretes igazságot alkalmasint nem az évezred első éveinek abszolút szupersztárja iránt rajongók, hanem a párizsiak (biztos azért akad a két „halmaz” között átfedés…) is megfogalmazhatják. Objektív és szubjektív okok egyaránt közrejátszottak abban, hogy Neymar az elmúlt két évben nem vagy legfeljebb nagyon ritkán, s nem a legfontosabb mérkőzéseken tudta csak megismételni azt a teljesítményét, ami miatt a világ legdrágább játékosa lett.

A környezetéből hónapok óta szivárognak ki olyan hírek, melyek alapján tudhatjuk,

már régen megbánta a távozását a Camp Nouból.

A helyzetet a közelmúltban egyértelműsítették a PSG-ben játszó hontársainak, Thiago Silvának és Marquinhosnak a nyilatkozatai, akik arról beszéltek, az a fontos, hogy Neymar boldog legyen, ott kell futballoznia, ahol ezt el tudja érni. A PSG vezérkara sem marasztalta, amikor a főtulajdonos Nasszer al-Khelaifi a keretéről beszélt, Kylian Mbappé kapcsán hangsúlyozta, hogy „200 százalék, hogy a következő idényben is a PSG-ben játszik majd”, Neymar kapcsán ilyet soha nem emlegetett.

Valószínűsítette, hogy realitássá válhat a klubcsere Daniel Alves bejelentése is, aki nagyon jó barátja Neymarnak, nyilván nem ok nélkül menne vissza a Barcelonához. (Igaz, a klub egyelőre nem jelezte érdeklődését.)

De a legfontosabb lépés talán Lionel Messi és Josep María Bartomeu, a Barcelona-elnök telefonbeszélgetése volt, amelyben az öltöző hangadója jelezte a klub első emberének,

ők maguk is szeretnék, hogy Neymar visszatérjen.

A madridi napilap, a Marca a Copa Américán kérdezgette a brazil szurkolókat arról, hogy ők milyen mezben szeretnék Neymart látni a következő idényben. A döntő többség a Barcelonára voksolt…

Akadt néhány orvosolható probléma még az ügyletben, ilyen volt, hogy Neymarnak állítólag bele kell egyeznie fizetéscsökkentésbe (tekintve, hogy a világ harmadik legjobban kereső sportolója, ez nem fogja csődbe vinni), s hogy vissza kell vonnia a Barcelona ellen indított pert, amelyben ki nem fizetett prémiumait követelte. A katalán klub feltételei között szerepel, hogy Neymar a nyilvánosság előtt jelentse ki, maga kezdeményezte, hogy távozzon a PSG-től, hogy kérjen elnézést a Barcelona szurkolóitól az elválás időszakában tanúsított viselkedéséért, s jelezze, hogy hibát követett el, amikor a Barcelonát elhagyta a PSG kedvéért. Ezekkel aligha lesz probléma.

De ha érkezik Neymar, mi lesz a francia világbajnok, Antoine Griezmann sorsa? Lapértesülések szerint a csatár már márciusban megegyezett a Barcelonával, azzal a feltétellel, hogy június 30-ig mindkét fél elállhat a szerződéstől. Egyre fogynak a napok, egyre kevésbé valószínű, hogy bármelyik fél is ezt megtegye. Lehetséges opció lenne (lett volna?), hogy Griezmann a PSG-hez igazoljon, ezzel is csökkentve Neymar árát, de sokkal valószínűbb, hogy ha a katalánok játékossal „fizetik” a vételár egy részét, az Coutinho lesz. Aki egyébként meglehetősen bizonytalanul nyilatkozott a Copán a saját jövőjével kapcsolatban. („Nem tudom, hol fogok játszani.”)

A barcelonai Sport már arról álmodozik, hogy a 2015-ös BL-t megnyerő csatártrió, Messi, Luis Suárez és Neymar együtt játszik majd, s még csatlakozik hozzájuk Griezmann is. Megjelöli a Barçánál familiáris 4-3-3-as felállást, eben Suáreznek alapesetben nem jutna hely, Griezmann, Messi, Neymar kezdene. Ám létezik egy 4-4-2-es formáció, amelyben a négy középpályásból kettő Griezmann és Neymar lenne, elöl pedig maradna Suárez és Messi. Horribile dictu, e négyesnek a legalkalmasabb a 4-2-3-1-es felállás lehet, amelyben a védelem és a két védekező középpályás előtt Messi irányítana, előtte játszana a két szélen Griezmann és Neymar, míg az ék szerepét Suárez töltené be.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×