eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Florentino Perez, a Real Madrid elnöke (b) bemutatja a csapat új játékosát, Eden Hazardot a Santiago Bernabeu Stadonban 2019. június 13-án. A Real 100 millió euró körüli összegért szerződtette a Chelsea-től a világbajnoki bronzérmes belga játékost.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Rodrigo Jiménez

Hazard megérkezett, de Mbappét akarják

„Még nem vagyok galaktikus, de igyekszem azzá válni” – mondta szerényen Eden Hazard, a Real Madrid új szerzeménye a bemutatásán. A belga válogatott csatár ötvenezer szurkoló előtt viselte először új klubja fehér mezét.

A mondattal arra utalt, hogy Florentino Pérez az ezredfordulót követő első években a világ legjobb játékosaiból igazolt a Real Madridhoz, Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Michael Owen, Fabio Cannavaro is a klubhoz került. Az egyéni elismeréseket vagy a megnyert titulusukat tekintve mindegyikük gazdagabban dekorált volt Hazard-nál, aki ellenben kétségtelenül nagy fogás lehet a csapatnak.

Hazard ötéves szerződést kötött a Real Madriddal, a vételi ára körülbelül százmillió euró volt. Ez nagyjából az egyharmada annak az irdatlan összegnek, amelyet a „fehérek” már eddig elköltöttek a számukra szinte csak kudarcot hozó 2018–2019-es idény zárása óta.

A Chelsea-től érkező belgán kívül megvették az Eintracht Frankfurttól a szerb válogatott Luka Jovicot 60 millió euróért, az FC Porto brazil védőjét, Eder Militaót 50 millióért, majd a héten bejelentették a francia Ferland Mendy megszerzését is, az Olympique Lyontól érkező védő 48 millió euróba került. Rajtuk kívül már Real-szerződéssel rendelkezik a brazil Rodrygo, aki a Santost hagyta el, 45 millió eurót fizetett érte a Madrid.

Aki azt hinné, hogy a Real Madrid szurkolói elégedettek az eddigi költéssel, az téved. Az Hazard bemutatására várók azt kiabálták, hogy "Mabbét akarjuk (Queremos Mbappé)".

Hazard arról beszélt a bemutatásán, hogy szerinte nem szerződött túl későn a Madridhoz, 27 és 32 között vanak a futballisták a csúcson, ő pedig huszonnyolc éves. Azt is elárulta, hogy Luka Modrićtól „el akarta kérni” a 10-es mezt, de a horvát aranylabdás tréfásan ragaszkodott hozzá. A madridi szurkolók számára ennek a mondatnak az lehet az üzenete, hogy Modrić marad a klubnál. Hazard nevével ellátott mezt már árulnak a spanyol fővárosban, de egyelőre nincs rajta szám.

Eden Hazard a Real Madrid történetének mindössze harmadik belga játékosa, a mostani klubtárs, Thibaut Courtois volt a második. Az első az 1938-as születésű Fernand Goyvaerts volt, akit egyébként a Barcelonából igazolt át Santiago Bernabéu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×