eur:
393.59
usd:
367.7
bux:
66070.86
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: InfoRádió

Férfi vízilabda ob I - Megvédte címét a Ferencváros

Az FTC-Telekom Waterpolo megvédte címét, miután a férfi vízilabda ob I bajnoki döntős párharcának harmadik felvonásán is legyőzte az A-Híd OSC Újbuda együttesét.

A szerdai, rendkívül szoros összecsapás csak ötméteresekkel dőlt el,

a találkozó legjobbja a négygólos Varga Dénes volt.

A Ferencváros - amely két hét múlva még érdekelt lesz a Bajnokok Ligája hannoveri nyolcas döntőjében is - története 23. bajnoki címét gyűjtötte be.

E.ON férfi ob I, döntő, 3. mérkőzés:

FTC-PQS Waterpolo - A-Híd OSC Újbuda 12-9 (1-2, 3-3, 2-1, 2-2, 4-1) - ötméteresekkel.

gólszerzők: Varga Dé. 4, Vámos 3, Mitrovic 1, illetve Hárai, Manhercz, Brguljan 2-2, Kovács Ge., Ukropina 1-1

A párharc végeredménye: 3-0 a Ferencváros javára.

Mindkét csapat jó védekezéssel kezdte a találkozót, az OSC rendkívül fegyelmezett volt hátul, elöl pedig koncentrált, ennek köszönhetően egy góllal vezetett az első negyedet követően.

A vendégek a második negyedben Hárai Balázs és Manhercz Krisztián emberelőnyös góljával növelték előnyüket, Varga Dénes ötméteresből volt közte eredményes. A Ferencváros Vámos Márton balkezes bombájával zárkózott fel, de

Manhercz második találatával újra kétgólos volt az újbudai előny. A nagyszünet előtt Stefan Mitrovic révén ismét szépítettek a zöld-fehérek.

A nagyszünet után a Ferencváros "címvédő formába kapcsolt", és két perccel a negyed vége előtt utolérte riválisát (6-6).

A zárófelvonás mindkét oldalon kapusbravúrral indult, de a Ferencváros jött ki ebből jobban, mert Vogel Soma védéséből Varga tudott megúszni és a mérkőzés során először vezetéshez juttatta csapatát. Az OSC emberelőnyből egyenlített. Az olimpiai bajnok Varga szinte azonnal válaszolt. A hazaiak bő három perccel a vége előtt több mint hatvan másodpercig támadhattak a kétgólos vezetésért, de nem jártak sikerrel, ezt pedig Hárai egy klasszisgóllal büntette meg (8-8). Az utolsó egy percben mindkét csapatnak lehetősége volt a győzelemre, ám az eredmény nem változott, így jöhettek az ötméteresek.

Ebben a hazaiak kezdtek: Varga Dénes magabiztosan bombázott a hálóba, a túloldalon Manhercz is higgadt volt. A második párban Vámos kíméletlen volt, Burián Gergely viszont a jobb kapufára lőtt. Aaron Younger is nagy erővel bombázott a hálóba, Salamon Ferenc lövését viszont Vogel Soma védte, így Kállay Márk találata eldöntötte a bajnoki cím sorsát.

A bajnokság végeredménye:

1. FTC-Telekom Waterpolo

2. A-Híd OSC Újbuda

3. Szolnoki Dózsa

4. ZF-Eger

5. PannErgy-Miskolci VLC

6. BVSC-Zugló

7. RacioNet-Honvéd

8. Debreceni VSE

9. PVSK-Mecsek Füszér

10. Metalcom Szentes

11. Tatabánya

12. AVUS Szombathely

13. UVSE Hunguest Hotels

14. Kaposvári VK

15. VasasPlaket

16. KSI

Budapest, 2019. május 22.
Nemanja Ubovic, az OSC játékosa (j) és a ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - A-Híd OSC Újbuda mérkőzésén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2019. május 22-én.
MTI/Illyés Tibor
Nemanja Ubovic, az OSC játékosa (j) és a ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - A-Híd OSC Újbuda mérkőzésén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2019. május 22-én. MTI/Illyés Tibor

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×