eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma
A kisvárdai kapus, Luiz Felipe Ventura hárít egy lövést a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Ferencvárosi TC mérkőzésen a kisvárdai Várkert Stadionban 2018. augusztus 11-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hatalmas a tét, izgalmas utolsó forduló jön

A Debreceni VSC, az Újpest FC és a Budapest Honvéd a bronzéremért, míg a Kisvárda, a Diósgyőri VTK és az MTK Budapest a bennmaradásért lép pályára vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában.

A dobogós helyezést illetően a legkényelmesebb helyzetben a jelenleg harmadik hajdúságiak vannak, ugyanis ha hazai pályán a papírforma szerint legyőzik a tét nélkül pályára lépő Paksot, akkor megtartják pozíciójukat. A hozzájuk hasonlóan 48 pontos, de kevesebb diadalukkal negyedik lila-fehérek úgy előzhetnek, ha több pontot szereznek a Debrecennél. Ugyanakkor nekik lesz a legnehezebb dolguk, mivel az "életéért küzdő" Diósgyőrhöz látogatnak, amely legutóbbi öt bajnoki találkozóján csak egyszer kapott ki, miközben az Újpest öt kör óta nyeretlen.

A közvetlen ellenfelekkel szemben kétpontos hátrányban lévő kispestieknek nemcsak győzniük kell a bronzéremhez, hanem a másik két találkozón is számukra kedvezően kellene alakulnia az eredménynek: saját sikerük mellett a Paks és a Diósgyőr pontszerzésére van szükségük. Azonos pontszám esetén ugyanis a Debrecent jobb gólkülönbségüknek, az Újpestet pedig több győzelmüknek köszönhetően előznék meg. A Honvéd a kieső helyen álló és sorozatban hat vereségnél tartó MTK Budapest vendége lesz.

A kispestiek valószínűleg már annak is örülnének, ha csak egyik vetélytársukat megelőznék, mivel számukra a negyedik hely is biztos indulást jelentene az Európa-ligában. Amennyiben ötödikek maradnak, az előttük lévő csapatnak még izgulnia kell: május 25-én a Honvéd még kivívhatja a nemzetközi szereplés jogát, ha megnyeri a Magyar Kupa-döntőt, ha viszont az ezüstérmével már biztos El-selejtezős MOL Vidi nyer, akkor a negyedik léphet ki az európai porondra.

A bennmaradást illetően egyszerűbb a képlet: a Diósgyőr és a Mezőkövesdet fogadó Kisvárda győzelemmel mindenképpen megőrzi élvonalbeli tagságát, a velük szemben egypontos hátrányban lévő MTK úgy maradhat az NB I-ben, ha valamelyik riválisánál egy ponttal többet szerez, mivel a pontazonosság a több győzelemmel álló fővárosiaknak kedvezne.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

vasárnap:

Puskás Akadémia FC-Ferencváros 17.00

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00

Szombathelyi Haladás-MOL Vidi FC 17.00

MTK Budapest-Budapest Honvéd 17.00

Diósgyőri VTK-Újpest FC 17.00

Debreceni VSC-Paksi FC 17.00

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×