eur:
395.82
usd:
364.98
bux:
65592.87
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az épülő Puskás Aréna a helyszínbejárás napján, 2019. április 2-án. Az eseményen Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, kormánybiztos elmondta, hogy ütemszerűen és költségemelkedés nélkül halad a jelenleg már szerkezetkész Puskás Aréna építése, amelynek a magyar labdarúgás napjára, azaz november 25-ére kell üzemkésznek lennie.
Nyitókép: Az épülő Puskás Aréna a helyszínbejárás napján, 2019. április 2-án. MTI/Illyés Tibor

Elnyerte az UEFA-elnök tetszését a Puskás Aréna

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szlovén elnöke elégedetten nyilatkozott, miután vasárnap ellátogatott az épülő Puskás Arénába.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint Csányi Sándor elnök vasárnap délelőtt Fürjes Balázs államtitkár társaságában fogadta az UEFA vezetőjét. A találkozóra az épülő Puskás Arénában került sor, a jövő nyári Európa-bajnokság egyetlen olyan stadionjában, amelyet teljes mértékben újonnan vehetnek birtokba a szurkolók és a csapatok.

Az informális látogatás részeként a sportvezetők megtekintették a stadion már készen álló létesítményeit, eközben az aréna közepén az Európa-bajnoki trófeát mintázó hőlégballon jelképezte a bő egy év múlva induló kontinenstornát.

Aleksander Ceferin elmondta: csak a dicséret hangján szólhat a női Bajnokok Ligája-döntőről - amit szombaton játszottak Budapesten - és annak megszervezéséről, illetve nagyon elégedett a stadionépítkezéssel is, és nagyon várja a létesítmény novemberi megnyitását.

Ceferin a női BL-döntő mellett azért is tartózkodik a magyar fővárosban, mert pénteken az UEFA 55 tagállamának elnökei és főtitkárai tanácskoztak egymással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×